Quantcast
Legfrissebb híreink
Hamilton szerint nincs hatással a jövőjére a Leclercről és a Mercedesről szóló pletyka
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Hamilton szerint nincs hatással a jövőjére a Leclercről és a Mercedesről szóló pletyka

Lewis Hamilton szerint a Mercedes és Charles Leclerc között zajló tárgyalásokról szóló legutóbbi pletykák nem lesznek hatással a közeljövőjére az F1-ben.

Hamilton jelenlegi szerződése a Mercedesszel az idei szezon végén lejár, és bár a hétszeres világbajnok és munkaadója is jelezte, hogy továbbra is együtt kívánnak dolgozni, az új szerződés feltételeiről még nem sikerült megállapodniuk. Úgy tudni, hogy a két fél nagyjából megegyezett abban, hogy további két szezonnal meghosszabbítják együttműködésüket az Forma-1-ben, de még nem jutottak közel egymáshoz abban a kérdésben, hogy Hamilton a karrierje utáni időszakra milyen szerepet vállaljon a német gyártónál.

Hamilton a hónap elején azt nyilatkozta, hogy reméli, hogy a nagy Stirling Moss példáját követve örökre a Mercedeshez kötődik, mint márkanagykövet és tanácsadó.

Az olasz média egy friss beszámolója azonban azt állítja, hogy nyílt titok, hogy Charles Leclerc lenne a Mercedes első számú jelöltje Hamilton utódjaként azon a napon, amikor a brit úgy dönt, hogy véget vet a karrierjének a Forma-1-ben, és azt állította, hogy a Mercedes és a Ferrari versenyzője már tárgyalnak egymással.

Csütörtökön Bakuban megkérdezték Hamiltont arról, hogy a pletykák hatással lesznek-e a Mercedesszel folytatott tárgyalásaira.

“Nem igazán. Néhány versenyző beszél, vagy kapcsolatban áll a csapatfőnökökkel. Szeretem, ahol vagyok, szeretem a csapatomat. Hálás vagyok azért az útért, amin eddig voltunk, és amin dolgozunk a továbbiakban. Nincs semmilyen hatása, nem.”

Reklám

Ami Leclerc-et illeti, a monacói versenyzőt 2024 végéig köti a Ferrarihoz a szerződés, és ragaszkodott ahhoz, hogy nem volt semmilyen kapcsolata a Mercedesszel, és továbbra is szilárdan elkötelezett jelenlegi munkaadójának a projektje mellett és személyes álma, hogy visszahozza a világbajnoki címet a maranellóiaknak.

“Nem, még nem. Egyelőre nem. Szóval egyelőre teljes mértékben a jelenlegi projektemre koncentrálok, ami a Ferrari. Ahogy mondtam, teljes mértékben bízom és bizakodó vagyok a jövőre nézve, aztán majd meglátjuk. Teljes mértékben elkötelezett vagyok a Ferrari iránt. Szeretem a Ferrarit. Mindig is egy álom volt számomra, hogy ebben a csapatban lehessek.”

“A fő prioritásom az, hogy megnyerjem a világbajnokságot a csapattal. Szóval nem, ez [a csapatváltás] nem szerepel a fejemben.”

Ferrari: Hiba lenne a riválisok bakui formájára koncentrálni

Reklám
Forrás: F1i.com  

Releváns cikkek