Quantcast
Legfrissebb híreink
Leclerc elárulta, hogy közel volt ahhoz, hogy elrontsa a pole-t érő kört
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Leclerc elárulta, hogy közel volt ahhoz, hogy elrontsa a pole-t érő kört

Charles Leclerc elárulta, hogy közel járt ahhoz, hogy az első kanyarban elrontsa azt a kört, amely a pole pozícióba juttatta.

A Ferrari versenyzője a Max Verstappennel való szoros csetepaté után vetett véget a Red Bull pole pozíció sorozatának. A páros azonos köridőt produkált a Q3 első szakaszában, mielőtt Leclerc az utolsó próbálkozásával megelőzte riválisát.
Leclerc azonban elismerte, hogy majdnem elkövetett egy költséges hibát az első kanyarban, ahol csapattársa korábban megpördült.

“Azt hiszem, az utcai pályákon az ember mindig megpróbál egy kört megtenni legalább a Q3 során, nyilván jobban megnyomva, mint bármelyik korábbi kört. Aztán az utolsó próbálkozásra mindent beleadsz, és meglátod, hogy megy. Szóval az első kanyarban szoros volt a helyzet, de összességében elég tiszta kör volt, és ismét nagyon elégedett vagyok a körömmel.”

A Ferrari versenyzője elismerte, hogy meglepődött, hogy megszerezte a pole pozíciót a szezon nehézkes kezdete után. Azerbajdzsánba a bajnokság 10. helyéről érkezett, miután az első három futamból csak egy pontot szerzett.

“Ez nagyon jó, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy milyen szezonkezdetem volt. Nyilvánvalóan nem volt a legjobb kezdésünk, de nagyszerű, hogy újra a pole pozícióban vagyunk. Őszintén szólva nem számítottam rá. Azt hiszem, úgy érkeztünk a hétvégére, hogy már az is nagyszerű eredmény lesz, ha az Astonok és a Mercedesek elé kerülünk. Szóval nagyon-nagyon boldog vagyok emiatt.”

Ugyanakkor elismerte, hogy kétli, hogy a Ferrari elég versenyképes lesz ahhoz, hogy a Red Bullok kihívója legyen a vasárnapi futamon.

Reklám

“Nyilvánvalóan meg kell néznünk a holnapi sprintversenyt és a vasárnapi futamot, mivel szerintem ott egy kicsit hátrébb vagyunk. Mindenesetre egy igazán jó meglepetés, és rendkívül elégedett vagyok a körömmel.”

Leclerc pályarekorddal szerezte meg a polet

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek