Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Pérez idén is villantott Bakuban, ő az Azeri Sprint győztese
Formula 1

Pérez idén is villantott Bakuban, ő az Azeri Sprint győztese

Véget ért az első bakui sprintverseny, és Pérez meg is szakította Leclerc eddigi dominanciáját Azerbajdzsánban. Poleból indult, de 100 kilométerrel később, csak másodikként futhatott be.

Sergio Pérez nyerte meg az Azeri Sprintet
Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Hazai idő szerint fél négykor elrajtolt a mezőny a szezon első sprintfutamára Charles Leclerc vezetésével. A rajtot nagyon jól kapta el a monacói, ellenben Verstappennel, aki a harmadik helyről indult. George Russell azonnal támadni kezdte a hollandot, és a kettes kanyarban összeértek, majd a hármas kanyarban meg is előzte Russell Verstappent. Reagálnia már nem volt ideje a hollandnak, ugyanis Yuki Tsunoda falnak ütközött és levált a jobb hátsó gumija, ami miatt virtuális, majd hagyományos biztonsági autós fázis vette kezdetét.

4 körrel később jött az újraindítás, amit Leclerc nagyon profin kezelt. Kettővel mögötte George Russell kevésbé kapta el a rajtot, Verstappen azonnal lecsapott az alkalomra és megelőzte a Mercedest. Nem sokkal később engedélyezték a DRS-t, Pérez pedig rohamosan közeledett Leclerchez. Végül a 7. kör végén másodpercen belülre került a mexikói, majd a 2 kilométeres célegyenes végén meg is előzte Charles Leclercet. A monacói innentől kezdve már csak távolodott Péreztől, és nem sok kör kellett volna, hogy Verstappen is megelőzze. Végül Sergio Pérezt intette le először a kockás zászló, másodikként Leclerc futott be, és őt Verstappen követte.

“Gyerünk srácok! Holnap is elkapjuk őket.”- mondta Pérez a rádióján, miután átszelte a célvonalat.

Úgy tűnik, az Aston Martin kiküszöbölte a DRS problémájukat, a versenyen már vígan előzgették a többieket, végül mindkét autó pontszerző helyen futott be.

Slide Up
x

Releváns cikkek