Quantcast
Legfrissebb híreink
Leclerc magyarázatot adott a rádióüzenetben félrehallott “macska” miatt
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Leclerc magyarázatot adott a rádióüzenetben félrehallott “macska” miatt

Charles Leclerc tisztázta a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj sprintversenyén elhangzott, erőforrás problémával kapcsolatos rádiós megjegyzéseit, és elmagyarázta, hogy egy macska jelenlétére utalt a pályán.

A szombati sprinten a biztonsági autó alatt a Ferrari pilótája látszólag riadót fújt az erőforrás leállása miatt, és ezt a televízióban egy képernyőn megjelenő megjegyzés grafikával be is mutatták a közvetítés során.
A sprint utáni hivatalos sajtótájékoztatón az erőforrás problémával kapcsolatos megjegyzéseiről kérdezték, Leclerc tisztázta, hogy valójában egy macskáról beszélt, amely a biztonsági autó útját keresztezte. Az angolban eléggé hasonlóan kerül kiejtésre a “cut” és a “cat” ezért a monacói kiejtése miatt ez kisebb zavart okozott.

A macskás betolakodó miatt a biztonsági autó rövid időre lefékezett, és Leclerc – aki akkoriban vezette a versenyt – ezt jelentette a rádión keresztül.
Amikor erről a rádiós üzenetről kérdezték, cáfolta, hogy problémája lett volna az erőforrás.

“Egyáltalán nem. Azt mondtam, hogy egy macska, ami más! Volt egy macska az út közepén, és a biztonsági autónak meg kellett állnia, de azt hiszem, valószínűleg én voltam az egyetlen, aki ezt látta. Viszont, igen, az 1-es kanyarból kifelé volt egy macska és a biztonsági autó lefékezett. Nem volt túl rossz, de úgy éreztem, hogy ezt ki kell mondanom!”

4 körrel később jött az újraindítás, amit Leclerc nagyon profin kezelt. Kettővel mögötte George Russell kevésbé kapta el a rajtot, Verstappen azonnal lecsapott az alkalomra és megelőzte a Mercedest. Nem sokkal később engedélyezték a DRS-t, Pérez pedig rohamosan közeledett Leclerchez. Végül a 7. kör végén másodpercen belülre került a mexikói, majd a 2 kilométeres célegyenes végén meg is előzte Charles Leclercet. A monacói innentől kezdve már csak távolodott Péreztől, és nem sok kör kellett volna, hogy Verstappen is megelőzze. Végül Sergio Pérezt intette le először a kockás zászló, másodikként Leclerc futott be, és őt Verstappen követte.

Pérez idén is villantott Bakuban, ő az Azeri Sprint győztese

Forrás: motosport.com Global  

Releváns cikkek