Quantcast
Legfrissebb híreink
Perez szerencsésnek érzi magát, hogy az autója nem sérült meg a bakui falnak ütközés után
Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Perez szerencsésnek érzi magát, hogy az autója nem sérült meg a bakui falnak ütközés után

A Red Bull pilótája, Sergio Pérez elismerte, hogy szerencséje volt, hogy autója jobb első sarka nem sérült meg, miután a falnak ütközött a bakui győztes futamon.

Pérez egy viszonylag nyugodtan nyerte meg az Azerbajdzsáni Nagydíjat Max Verstappen orra előtt, de a délutánja majdnem katasztrófába torkollott, amikor a 34. körben a 15-ös kanyar bejáratánál a külső falnak csapódott. A mexikói sértetlenül megúszta az esetet, de utólag elismerte, hogy a hibája miatt keményen beütötte magát.

“Nagyon keményen. Kicsit szerencsém volt, különösen a jobb elsővel, hogy nem robbant fel.”

A harmadik helyről rajtoló Perez gyorsan elintézte a Ferraris Charles Leclerc-et, majd átvette a vezetést, amikor Verstappen a 10. körben kiállt a boxba, éppen mielőtt a biztonsági autó kijött volna Nyck de Vries balesete miatt, aki szintén falnak csapódott.

Pérez kihasználta a bokszkiállását, és továbbra is az élen maradt.
Az újraindítást követően pedig a mexikói higgadtan vezetett végig, és nem került tartós nyomás alá Verstappen részéről.

“Ez ma tényleg jól jött nekünk. Sikerült a DRS-vonaton maradnunk, és sikerült nyomás alatt tartanunk Maxot. Úgy gondolom, hogy az első stintben jobb volt a degradációnk hozzájuk [Verstappenhez] képest, már arról az oldalról is jól nézett ki. Aztán jött a biztonsági autó, és mindenkit összezsúfolódott. Így ismét egy újabb verseny volt a kemény gumikon.”

Reklám

“Azt hiszem, nagyon szoros volt a verseny közöttünk. Ma a maximumon nyomtuk, mindketten a falnak mentünk néhányszor, amikor a külsőn voltunk. Ahogy Max nyomott engem a verseny során, az nagyon kemény volt, de sikerült kordában tartanunk.”

Pérez lett az első kétszeres győztese az Azerbajdzsáni Nagydíjnak, és miután a szombati sprintet is megnyerte, hat pontra csökkentette a lemaradását Verstappenhez képest, így 23 futamból négy után még jobban benne van a versenyben.

Verstappen a harmadik helyre visszaesve az újraindításnál gyorsan megelőzte Leclerc-et, de aztán elkezdett küszködni az autója egyensúlyával, és többé nem került elég közel ahhoz, hogy megelőzze a csapattársát.

“Persze a biztonsági autó kicsit szerencsétlen volt, aztán újra nyomnom kellett, próbáltam nagyon közel maradni, hogy megpróbáljak a DRS-be kerülni. A gumik egy kicsit túlmelegedtek emiatt. Az egyensúllyal is küzdöttem közben, hogy igazán egyenletes legyek, szóval egy kicsit játszottam az eszközökkel. Azt hiszem, miután ezt rendbe tettem, azt mondanám, hogy az utolsó 10 kör egész jó volt.”

Abszolút zűrzavar: Esteban Ocon emberekkel teli bokszutcába hajtott

Reklám

Forrás: motosport.com Global  

Releváns cikkek