Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
A Sprint után a Nagydíjat is behúzta Pérez – Azeri Nagydíj összefoglaló
Formula 1

A Sprint után a Nagydíjat is behúzta Pérez – Azeri Nagydíj összefoglaló

Sergio Pérez az első Forma 1-es pilóta, aki kétszer tudott nyerni Bakuban. 2021 után, idén is övé a diadal az Azeri Nagydíjon.

Sergio Pérez győzött az Azeri Nagydíjon

“Gyerünk srácok! Holnap is elkapjuk őket.”- mondta Pérez a szombati Sprint megnyerése után, és be is tartotta, amit mondott. Az azeri pálya 2016-os debütálása óta 6 különböző – 3 Mercedes és 3 Red Bull – pilóta állt a dobogó felső fokán, egészen idáig. Sergio Pérez az első, aki másodjára is átveheti a győzelmi trófeát Bakuban. A mexikóinak eddig is nagyon feküdtek az utcai pályák, 6 győzelméből ötöt ilyen pályán szerezte.

Nagyon szép rajtot hoztak a pilóták, néhány érintésen kívül a középmezőnyben, nem történt baleset. Verstappen az elejétől fogva rá volt tapadva Leclercre, egyszer sem került másodpercen kívülre. Végül a 4. kör elején DRS-sel és elképesztő sebességkülönbséggel kerülte ki Verstappen a monacóit. Nem sokkal később Pérez is támadó közelségbe került Leclercel szemben, és a 6. kör elején Pérez is megelőzte a Ferrarit.

A 11. körben Nyck de Vries a bal első kerekével eltalálta az 5-ös kanyar belsőfalát és eltört a kormányösszekötője. Végül a hatos kanyarban állt meg a holland, ezért beküldték a biztonsági autót. Max Verstappennek nagyon rosszul jött ez, mert egy körrel a biztonsági autó beküldése előtt cserélt kereket, ezért visszaesett a harmadik helyre, és Pérez vette át a vezetést. 3 kör alatt sikerült elvinni az AlphaTaurit a pályáról, és a 14. kör elején újra is indult a futam. Az újraindítást nagyjából mindenki ugyanúgy kapta el, George Russell volt az egyetlen a top 10-ből, aki pozíciót vesztett. Az Aston Martinnak nagyon jól jött a baleset, az újraindítás után már a 4. és 6. helyen autóztak, Alonso vezetésével.

Innentől kezdve nagyrészt megmerevedett a mezőny. Verstappen az újraindítás után rögtön megelőzte Leclercet, de Pérezt nem tudta megközelíteni, folyamatosan távolodott tőle a verseny végéig. Végül az 51. kör végén ismért Sergio Pérezt intette le elsőként a kockás zászló, és ezzel ő lett az első pilóta, aki kétszer is nyerni tudott Bakuban.

TS Poll - Loading poll ...
Slide Up
x

Releváns cikkek