Quantcast
Sainz az önbizalomhiány miatt "kárenyhítési" üzemmódban van
Legfrissebb híreink
Sainz az önbizalomhiány miatt „kárenyhítési” üzemmódban van
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Sainz az önbizalomhiány miatt „kárenyhítési” üzemmódban van

Carlos Sainz szerint a Ferrari SF-23 hátsó részébe vetett bizalomhiány miatt „kárenyhítési” üzemmódban van ezen a hétvégén Bakuban.

A spanyol péntek óta a csapattársa Charles Leclerc mögött a második hegedűs szerepét játssza. Míg a monacói mindkét bakui kvalifikáción az élen végzett, Sainz a pénteki futamot a 4. helyen zárta, 0,813 másodperccel Leclerc mögött, szombaton pedig mindkét sprintben az ötödik helyre sorolták.

Sainz az autójába vetett bizalom hiányával és a Sprint formátum Parc Fermé szabályaival indokolta küzdelmeit, amelyek megakadályozták, hogy a pénteki egyetlen edzés után bármilyen változtatást eszközöljön az SF-23-asán.

„Nem meglepő, ha nem tudsz semmit változtatni az autón, vagy nem tudsz kísérletezni, hogy kényelmesen érezd magad, akkor nehéz hétvégéd lesz, mint most nekem. Tettem néhány lépést a vezetésemmel [kapcsolatban], változtattam néhány dolgon, és alkalmazkodtam az egyensúlyunkhoz. A tempónkkal ez inkább egy kárenyhítő hétvége számomra, mint bármi más” – ismerte el Sainz.

„Nagyon küzdök az önbizalommal, és tényleg a hátsó tengely határán érzem magam. Ez nem egy kellemes érzés Bakuban.”

Sainz elmondta, hogy a hétvége után beleássa magát, hogy megpróbálja jobban megérteni a teljesítményét.

Reklám

„Több időre lesz szükségem a hétvége után, hogy igazán elmélyedjek az adatokban. Belevágsz egy kvalifikációba, egy versenybe, majd egy újabb kvalifikációba, és lehetetlen következtetéseket levonni, vagy bármin változtatni, ami biztosan segítene abban, hogy egy kicsit jobban érezzem magam.”

„Szóval egy kicsit elakadtam. Viszont, ahogy mondtam, elérkezik egy pont, amikor egyszerűen el kell fogadnod [a helyzetet]. Ez egy olyan hétvége az életemben, amikor ezt a furcsa helyzetet érzem, és ezen a ponton ez már inkább kárenyhítés.”

A Sprint után a Nagydíjat is behúzta Pérez – Azeri Nagydíj összefoglaló

Forrás: F1i.com  

Releváns cikkek