Quantcast
Legfrissebb híreink
Hamilton: A bakui visszavágó azt mutatja, hogy az éhség még mindig megvan
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Hamilton: A bakui visszavágó azt mutatja, hogy az éhség még mindig megvan

Lewis Hamilton szerint az Azerbajdzsáni Nagydíjon a biztonsági autós fázis alatt elszenvedett veszteséget követően mutatott lendületes visszatérése azt mutatja, hogy az éhség még mindig megvan benne.

Hamilton az ötödik helyen haladt a verseny korai szakaszában, de Max Verstappennel együtt egyike volt azon versenyzőknek, akik zöld zászlós körülmények között álltak ki a bokszba, közvetlenül a biztonsági autó megjelenése előtt.
Sok riválisa tudott olcsón megállni, és mire minden összeállt, Hamilton a 10. helyre zuhant.

A biztonsági autó alatt elkerülhetetlenül frusztráltan nyilatkozott a rádión. Az újraindításnál azonban maga mögött hagyta a csalódottságot, és azonnal három helyet szerzett, köztük egyet Mercedes-es csapattársától, George Russelltől.
Később megelőzte Lance Strollt, miután a kanadai hibázott, majd a verseny hátralévő részében Carlos Sainzot üldözte, és végül a hatodik helyen ért célba.

Hamilton azonban elismerte, hogy a biztonsági autó időzítését nem volt könnyű elviselni.

“Nos, természetesen, mert annyi munka van a hétvégén, aztán a tegnapi egy nehéz nap volt, ahol hátrafelé mentél, aztán ma egy jobb napot reméltem, és sok helyet veszítettem. Ezt nehéz volt elviselni.”

“Aztán úgy voltam vele, hogy ‘hát, ez van, ami van’. Azt hiszem, a mai nap azt mutatja, hogy az éhség megvan. Amint meglesz az önbizalmam az autóban, a tempó is előjön majd.”

Reklám

Hamilton kitartott amellett, hogy az újraindításra megpróbálta maga mögött hagyni a csalódottságát.

“Nem tudtam belemerülni abba a frusztrációba, hogy ‘elvesztettem azokat a pozíciókat’. Csak le kellett hajtanom a fejem, és a támadásra kellett koncentrálnom, és ezt tettem. Lehajtottam a fejem és azonnal visszatértem a versenybe. Nagyon élveztem ezeket a csatákat. Tényleg folyamatosan büszke vagyok a csapatomra, amiért cők is lehajtották a fejüket. Nem volt meg az a tempónk, mint az előző futamon, ami nyilvánvalóan nem a legjobb. Viszont ebben a csapatban nincs hiány a motiváció terén.”

“Mindannyian szuper éhesek vagyunk, csak azon dolgozunk, hogy megszerezzük ezeket a fejlesztéseket. Szóval azt hiszem, ez a kezdete valami remélhetőleg jobbnak a következő futamokon.”

Sainz üldözése során Hamilton egy ponton megkérdezte a csapattól, hogy tudnának-e neki több teljesítményt szerezni, mivel küzdött, hogy tartsa a lépést a Ferrarival, de elfogadta, hogy nincs meg az egyenesekben a riválisa sebessége.

“Úgy értem, csak egy kicsit gyorsabbak az egyenesben [Ferrari], mint mi, azt hiszem. Még nyitott DRS-sel is gyorsak volt az egyenesben. Aztán nem volt olyan egyszerű követni őket a középső szektorban, de mindent beleadtam.”

Reklám

“Egy versenyző mindig nagyobb teljesítményre vágyik. Azt hiszem, végül is idén lerövidítették a DRS-t az egyenesben, nem igazán tudom, miért tették ezt. Mindig is nagyszerű versenyünk volt ott, ahol a DRS ott volt. Mire bekapcsoltad a DRS-t, már túl késő volt” – zárta Hamilton.

Leclerc: A Red Bull egy másik ligában van

Forrás: motosport.com Global  

Releváns cikkek