Quantcast
Legfrissebb híreink
Leclerc: Nem váltok feleslegesen csapatot
Formula 1

Leclerc: Nem váltok feleslegesen csapatot

Charles Leclerc hisz abban, hogy nem szükséges elhagynia a Ferrarit az első világbajnoki címe érdekében.

A monacói pilóta szerződése a 2024-es szezon végén lejár a Ferrarival, ezzel együtt megjelent pár szóbeszéd, miszerint Leclerc nem szándékoz hosszabbítani jelenlegi csapatával. A fiatal pilóta 2019 óta erősíti a maranellói alakulatot, és azóta rengeteg szép eredményt szállított nekik. Mindezek ellenére, egy néhány híresztelés alapján, Leclerc a Mercedes ülését nézte ki magának, ami magával vonná a hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton távozását a csapattól.

Ha ez nem lenne elég, a Ferrari üdvöskéjének szerződése egyidőben jár le a Red Bull pilótája, Sergio Pérezével. Vajon a vörösök feltörekvő tehetségét el tudja csábítani a Red Bull Max Verstappen mellé? Leclerc egy interjújában adott válasza alapján, erre semmi esély nincs jelenleg. 100%-ig megbízik a Ferrariban.

Charles Leclerc, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

A German Publicaton Bild-nek adott interjújában szóba került, hogy van-e szükség egy másik topcsapathoz való igazolásra a siker érdekében. A Ferrari pilótája egyértelmű választ adott: “Szerintem nem. Nem, mivel száz százalékosan megbízom bennük (Ferrariban), az utolsó szerelőtől a csapatfőnökig. Viszont ez nem egyoldalú: A csapatnak is bíznia kell bennem, de még túl korai új szerződésről beszélni.

Habár a Ferrari a 2022-es év után nagy reményekkel, feltüzelve vághatott neki a szezonnak, az első három versenyen nem alakultak számukra jól a dolgok. Mechanikai meghibásodások és sok kis hiba miatt jelenleg is “csak” a negyedikek a konstruktőrök bajnokságában. A monacói pilóta erre a következő képen reagált: “Persze, hogy nyerni akarok. Viszont a fent és lent helyzetek nem fárasztanak le. 2020-ban és ’21-ben megtaláltunk egy utat, amivel fel tudtunk kapaszkodni a Mercedeshez és a Red Bull-hoz. Vannak azonban hátráltató tényezők, 2022-ben nem léptünk előre akkorát amilyet akartunk. Így hát idén kell ezt megtennünk.”

Mindenesetre a Ferrari fiatal pilótája sikerre éhes, és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy csapata újra a legjobb legyen.

Reklám

Leclerc: A Red Bull egy másik ligában van

 

Forrás: PLANETF1.COM  

Releváns cikkek