Quantcast
Legfrissebb híreink
Gasly csak tovább szeretne lépni a “szörnyű” hétvégéje után
Formula 1

Gasly csak tovább szeretne lépni a “szörnyű” hétvégéje után

Azerbajdzsánban egyik Alpine pilótának sem sikerült a legjobb 10-ben végeznie, így már két futamot hagytak el pontok nélkül. Pierre Gasly szörnyűnek értékelte a hétvégéjét.

Az Alpine egy kisebb csomag fejlesztéssel érkezett Bakuba, de Esteban Oconnak a boxutcából kellett indulnia, miután parc fermé alatt változtattak az autón, Pierre Gasly pedig az időmérős balesete miatt hátulról indult, így nem tudták az alkatrészek teljes potenciálját kiautózni.

Ocon a verseny nagy részét a top 10-ben töltötte, miután egy egykiállásos stratégiát próbált ki. A francia a legutolsó körben állt boxba, miután meghosszabbította első etapját egy Safety Car reményében. Miután ez nem jött össze, a 15. helyre esett vissza, csapattársa mögé.

“Jól működött az utolsó körig, ahol bokszolnunk kellett” – mondta Ocon. “Azt hiszem, mindannyiunknak nehéz hétvége volt, de nagyszerű csatát vívtunk az egész versenyen, friss gumikon tartottuk az autókat, és csak egy stratégiát próbáltunk ki.”

Gasly hétvégéje még nehezebb volt, beleértve, hogy az autó hátsó részét elnyelték a lángok, a francia kipufogóproblémája, az időmérő során történt baleset, és a nem ideális két kiállásos stratégia a versenyen.

“Nagyon gyorsan tovább kell lépnünk erről a versenyhétvégéről, mert szörnyű volt, és nagyon távol van attól, amit idén eddig mutattunk” – mondta Gasly. “Tehát meg kell értenünk a problémát, hogy ez soha többé ne fordulhasson elő. Nyilvánvalóan nem ott tartunk, ahol akarunk, és ahol kellene, ezért meg kell értenünk a problémát, és gondoskodnunk kell arról, hogy a jövőben ne teljesítsünk rosszul.”

Reklám

Leclerc: A Red Bull egy másik ligában van

Forrás: f1.com  

Releváns cikkek