Quantcast
Legfrissebb híreink
Norris: Nehéz verseny volt, de előreléptünk
Lando Norris, McLaren
Formula 1

Norris: Nehéz verseny volt, de előreléptünk

A kemény szezonkezdet után a McLaren jelentős frissítési csomagot hozott az Azerbajdzsáni Nagydíjra, és Lando Norris ezt kamatoztatni is tudta, Bakuból pontszerzéssel jött el.

A pénteki időmérőn mindkét Mclaren pilóta bejutotta Q3-ba, viszont a vasárnapi verseny nem telt ilyen jól. Piastri a rajt után kiesett a top 10-ből, miután összeért Alex Albonnal.

Ami Norrist illeti, korán kiállt a boxba, hogy kemény keverékű abroncsra váltson – csak azért látta, hogy riválisai „ingyenes” boxkiállást kapjanak néhány körrel később, a biztonsági autós fázis alatt.

“Nehéz verseny volt, hosszú, egy autó mögött, aminek ugyanolyan az egyenesbeli tempója, mint a miénk, és a DRS zóna is nagyon rövid volt. Nem csak nekünk, mindenkinek nagyon nehéz volt az előzés.”

Norris a futam nagy részében beragadt Nico Hülkenberg mögé, de végül sikeresen megelőzte a németet, amikor az hibázott és szélesen vett egy kanyart.

“A kilencedik a legjobb hely, amit el tudtam érni. Próbáltam menni a többiekkel, de egy körrel később, már túl voltak melegedve a gumik. Nagy kihívás volt. Egyértelműen közelebb vagyunk a többi csapathoz és ez a pálya segített is a helyzetünkön. Meglátjuk hogyan teljesítünk Miamiban.”

“Az autóból nem érződik a változás, de előreléptünk. Próbálok őszintén hozzáállni. Mások biztos azt mondanák, hogy ‘igen, nagyon durva volt’, de valójában nem érzed. Minden kanyarban egy kicsivel jobb, kevesebb a túlkormányzottság.”

Reklám

Bottasék inkább elfelejtenék ezt a hétvégét, de motiváltan mennek Miamiba

Forrás: f1.com  

Releváns cikkek