Quantcast
Legfrissebb híreink
Megmondták Péreznek, hogy férkőzzön be Verstappen bőre alá
Fotó: Alex Pantling/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Megmondták Péreznek, hogy férkőzzön be Verstappen bőre alá

A korábbi Forma-1-es pilóta, Anthony Davidson arra biztatta Sergio Pérezt, hogy utánozza Nico Rosberg 2016-os hozzáállását, ha azt szeretné, hogy esélye legyen Max Verstappent ellen a 2023-as bajnoki címért.

Perez mindössze hat ponttal van lemaradva Verstappen mögött a pilóták tabelláján, miután a múlt hétvégi Azerbajdzsáni GP-n megszerezte szezonbeli második győzelmét.
Miután a bakui sprintversenyen megszerezte a győzelmet, Pérez megörökölte a vezetést, miután Verstappen egy biztonsági autós periódus alatt kiállt a bokszba, és fej-fej melletti küzdelemben legyőzte a kétszeres világbajnokot.

Mivel a Red Bull domináns pozícióban van, mivel eddig mind a négy futamot megnyerte, az idei szezont Preéz eddigi legjobb esélyének tartják a bajnoki cím megszerzésére.
Pérez ígéretes szezonkezdetét Nico Rosberggel hasonlították össze, aki a Mercedeses csapattársát, Lewis Hamiltont megelőzve lett világbajnok 2016-ban.
Rosberg mindössze öt nappal a címvédés után jelentette be visszavonulását, később pedig azt állította, hogy kimerült, miután számos áldozatot hozott a magánéletében annak érdekében, hogy legyőzze Hamiltont.

A mexikói testbeszédében 2023-ban változást érzékelve Davidson úgy véli, Páreznek Rosberg kíméletlenebb gondolkodásmódjából kellene inspirálódnia, ha egy Verstappen kategóriájába tartozó pilótával akarja felvenni a harcot.

“Úgy éreztem, hogy idén már látunk egy kis különbséget Sergióban. Kezdjük azzal, hogy egy kicsit acélosabb, egy kicsit elszántabb. Őszintén szólva úgy gondolom, hogy erre van szüksége. Szerintem felismerte, hogy most már eljutott ehhez a válaszúthoz. Már ebben a szezonban is eléggé megviselte, hogy megvan az autója, amivel megteheti. Úgy tűnik, hogy a Red Bull új autója ebben a szezonban jobban illik a stílusához. Egyre jobban [beágyazódik] a csapatba és abba, hogy milyen érzés az autó.

“Időbe telik, és csak néhány apró finomítás kell itt-ott, szezonról szezonra, hogy egy versenyző tényleg megtalálja a helyét, hogy hogyan tudja a legtöbbet kihozni az autóból, hogy eportálja az összes teljesítményt, és szerintem ő tudja, hogy ott van.”

“Persze, vannak olyan pályák, ahová Max az év későbbi szakaszban vissza fog térni, például Zandvoort, Interlagos, Silverstone, Suzuka, ahol Max ragyogni fog.

“Mindannyian tudjuk. Ő is tudja. Szóval mit teszel? Többet kell Rosbergnek lenned, 2016-ban. Ezt kell tenned. Mindig azt mondták nekem – és valószínűleg jogosan is a csapatfőnökök az F1-es éveimben -, hogy túl kedves voltam. Szerintem igazuk is van. Azt hiszem, ez tett sokkal jobb versenyzővé. Mindig is csapatjátékos voltam. Azt hiszem, itt az ideje, hogy Sergio ne legyen többé Mr. Nice Guy.”

“Példát kell vennie Rosbergről, 2016-ról, és talán – bármennyire is fájhat, hogy ő az a srác, aki valójában nem akar lenni – olyan áldozatokat és döntéseket kell hoznia ebben a szezonban, amelyek talán olyan irányba mennek, amit a családja nem akar. Lehet, hogy olyan dolgokat kell mondania a csapatnak, amiket nem akarnak tőle, vagy nem feltétlenül érzi jól magát, ha kimondja.”

“Max Verstappen bőre alá kell férkőznie. Bosszantania kell őt. Ez az ő pillanata. Talán ez az egyetlen esélye. Szerintem ezt ő is tudja, és mindannyian tudjuk. Nagyon közel van – hat pont a lemaradása négy futam után – és ez jól néz ki. Nem hiszem, hogy képes lesz rá, ha idén ‘Mr Nice Guy’-t játszik.”

Davidson a Sky Sports News műsorában való szereplése során bővebben kifejtette véleményét, és elutasította azokat a felvetéseket, melyek szerint a Red Bull ellenőrzése a 2023-as bajnokság felett egy unalmas szezon veszélyét hordozza magában az Forma 1-ben.

“Mindig izgalmas, amikor a csapattársak egymás ellen küzdenek. Ne feledjük, 2016-ban is megvolt az a pillanat Lewis Hamilton és Nico Rosberg között, és valójában Rosberg nyerte meg azt a bajnokságot. Úgy tűnik, Préez élete formájában van, és abszolút élvezi ezt a lehetőséget, hogy felveheti a harcot Max Verstappennel.”

“Verstappen, mint tudjuk, világklasszis versenyző, kétszeres világbajnok – de Pereznek megvan a csapata, az autója, hogy idén megcsinálja. Nekem úgy tűnik, hogy tényleg a kezében tartja a dolgokat, és Sergio Pérezben is látunk egy kis különbséget idén. Éhesebbnek tűnik, mint valaha, és úgy érzem, hogy ő is tudja, ahogy mi is, hogy ez az ő pillanata.”

Perez szerencsésnek érzi magát, hogy az autója nem sérült meg a bakui falnak ütközés után

Forrás: planetf1.com  

Releváns cikkek