Quantcast
Legfrissebb híreink
Pérez nem tudta megvédeni a helyét, Verstappen a kilencedik helyről nyert – Összefoglaló
Formula 1

Pérez nem tudta megvédeni a helyét, Verstappen a kilencedik helyről nyert – Összefoglaló

Annak ellenére, hogy 8 autó volt közöttük, Sergio Pérez nem tudta kamatoztatni a rajtelsőségét. Verstappen úgy ment át a mezőnyön, mint kés a vajon, csapattársa volt az egyetlen, akivel csatáznia kellett.

A rajt az élmezőnyben baleset nélkül teljesült, azonban hátrébb már nem volt ilyen rózsás a helyzet. Lando Norris a mezőny végén azonnal megelőzte Nyck de Vriest, aki azonban elfékezte az első kanyart és meglökte a McLarent. De Vriesnek megsérült az első szárnya, Norris pedig szélesen kellett, hogy vegye az első kanyart, így a két pilóta a két utolsó helyre csúszott vissza.

SI202305080087 | Rajtvonal Magazin
Fotó: Chris Graythen/Getty Images/Red Bull Content Pool

A negyedik helyről induló Kevin Magnussen elrontotta a rajtot és azonnal két pozíciót vesztett. Később nagy csata alakult ki Magnussen és Leclerc között. Miután a dán megelőzte Leclercet, a monacói többször is visszaelőzte, de Magnussen azonnal visszavette helyét, majd Verstappen kihasználva a csatájuk miatt elvesztett időt és mindkettőjüket megelőzte a célegyenesben.

Pérez jólkapta el a rajtot, első tudott maradni, és már az első kör végén egy másodperc felett volt az előnye. Mögött Sainz egy ideig próbálkozott Alonsonál, de nem tudta megelőzni honfitársát.

Verstappent a rajtnál megelőzték, azonban utána megállíthatatlanul tört az élre. Alonso szombaton azt jósolta, hogy a 25. körben éri utol őt Verstappen, azonban a holland már a 14. körben megelőzte Alonsot, így már csak Pérez volt előtte. A két Red Bullnak eltérő gumistratégiájuk volt, így Pérez ment ki először a boxba. Verstappen sokkal később, a 46. körben ment ki gumit cserélni, és amikor visszajött, csak 1,3 másodpercre volt csapattársától. Pérez 3 körig tudott védekezni a holland támadása ellen, a 49. körben viszont Verstappen átvette a vezetést. Verstappen nyerte a második Miami Nagydíjat és ezzel marad a Red Bull idei 100%-os győzelmi aránya, ki tudja meddig.

Max Verstappen, Sergio Pérez, Fernando Alonso
Fotó: Jared C. Tilton/Getty Images/Red Bull Content Pool

“Ez egy nagy gyomros”- Hamilton nyilatkozott a második edzés után

Releváns cikkek