Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
A Mercedes ragaszkodik az imolai fejlesztés, monacóba viteléhez
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

A Mercedes ragaszkodik az imolai fejlesztés, monacóba viteléhez

A Mercedes továbbra is elkötelezett amellett, hogy a Monacói Nagydíjon is beveti nagyszabású frissítési csomagját, annak ellenére, hogy a szűk utcai pálya nem ideális az új alkatrészek kiértékelésére.

A német gyártó eredetileg a hétvégi Emilia Romagnai Nagydíjon szerette volna debütálni a W14-es modell nagyszabású felújítását. Az imolai versenyz azonban a szélsőséges időjárási körülmények miatt lefújták, és el szállt annak a lehetőség egy hagyományosabb pályán tesztelhessék az új fejlesztéseket.

Imola lemondása komoly átgondolásra késztethette a Mercedes terveit, hiszen a következő, monacói futam messze nem tökéletes arra, hogy jelentős új alkatrészeket hozzanak.
Az utcai pálya nagyobb balesetveszélyt jelent, ami az új alkatrészeket korán tönkreteheti, a göröngyös vonalvezetés, az alacsony sebességű kanyarok és a gyorsan változó pályafelület pedig rendkívül megnehezíti az aerodinamikai teljesítményre vonatkozó értékes adatok gyűjtését.

Bár lett volna némi logika abban, hogy a Mercedes a Spanyol Nagydíjig várjon a frissítés bevezetésével, azonban úgy döntött, hogy a lehető leghamarabb elkezdi az új alkatrészek bevetését.

Úgy tudni, hogy több tényező is arra késztette, hogy ne gondolják meg magukat.
A csapat továbbra is meg van győződve arról, hogy az új oldaldobozok, átdolgozott padlólemezt és más első felfüggesztést tartalmazó fejlesztések kézzelfogható előrelépést hoznak a teljesítményben, így nincs okuk azt hinni, hogy előnyös lenne a bevezetésük késleltetése.

Ráadásul a csapat tisztában van azzal, hogy az egyik tényező, ami Lewis Hamiltont és George Russellt idén hátráltatta, az az autóba vetett bizalom hiánya – különösen fékezés közben.
Így, mivel a felfüggesztés módosításai különösen ennek javítását célozták, az is ésszerű volt, hogy a változtatások mellett elkötelezzék magukat egy olyan helyszínen, ahol bármilyen nyereség sokat érhet.

A másik tényező, hogy a Mercedesnek most valójában több munkát jelentene a régebbi specifikációjú autóhoz való visszatérés, mint az új. Az átdolgozott W14-est Imolába szállították, és közvetlenül Monacóba küldik.
Ha tehát a csapat úgy döntött volna, hogy visszatér az eredeti csomaghoz, akkor kemény logisztikai kihívás lett volna visszalépni az eredeti tervtől, és mindent újra átdolgozni a monte-carlói hétvégére.

Lefújták az imolai versenyhétvégét a nagy esőzések miatt

Forrás: motosport.com Global  

Slide Up
x

Releváns cikkek