Quantcast
Legfrissebb híreink
Lawrence Stroll: A Hondával együtt győzni fogunk
Formula 1

Lawrence Stroll: A Hondával együtt győzni fogunk

Lawrence Stroll, az Aston Martin tulajdonosa úgy értékelte a Hondával való együtt működést, hogy ez “az utolsó darab a kirakósban.”

A Honda bejelentette, hogy 2026-ban teljesmértékben visszatérnek a sportághoz, – miután a 2021-es szezon végén elhagyták a Forma 1-et – és úgy döntöttek, hogy az Aston Martinnal partnerségre lépnek motorbeszállítóként. A Honda Global sajtótájékoztatóján, ahol a bejelentést elhangzott, Stroll „rendkívül jelentős” pillanatnak nevezte az együttműködést az Aston Martin számára a Forma-1-ben, és bízott benne, hogy a kettő „együtt nyerni fog”.

“Üdvözöljük a Hondát az Aston Martin családban” – köszöntötte a vállalatot Stroll. “A Hondával való együttműködés rendkívül fontos pillanat az Aston Martin számára. A Honda egy globális titán, és sikere a motorsportban, különösen az F1-ben, régóta tart és lenyűgöz.”

“6 egyéni, 6 konstruktőri cím és 89 győzelem. Köszönet, mély köszönet a Mibe úrnak [Honda vezérigazgatója] és Watanabe úrnak [a Honda Racing elnöke], hogy meglátták az Aston Martinban rejlő lehetőségeket.”

“A Forma-1 még soha nem volt jobb helyen. Ez a leggyorsabban növekvő sportág az elmúlt néhány évben, 1,6 milliárdos globális tévénézővel. Tisztelettel adózunk az F1-nek és az FIA-nak az olyan szabályozásokért, amelyek a környezeti hatásra, a fenntarthatóságra, a költségek csökkentésére helyezik a hangsúlyt, miközben a csúcstechnológiát is támogatják.”

Az Aston Martin fényesen kezdte a 2023-as szezont, jelenleg a második helyen állnak a konstruktőri bajnokságban 102 ponttal, 112 ponttal a Red Bull mögött. Stroll úgy véli, hogy a Hondával való egyesülés segít nekik megtenni a lépést egy címért folytatott küzdelem felé.

“A Hondával kötött partnerségünk az utolsó darab a kirakós játékban, hogy az Aston Martint egy csúcscsapattát tegyük, amely képes bajnoki címeket nyerni. Az új központunkkal együtt minden eszközt megadunk a csapatnak a győzelemhez.

Jordan: Alonso valószínűleg megbánta, hogy a pénzt hajszolta az F1-ben

Forrás: f1.com  

Releváns cikkek