Quantcast
Legfrissebb híreink
Marko: De Vries Monacói teljesítménye az, amit látni szeretnék
Fotó: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Marko: De Vries Monacói teljesítménye az, amit látni szeretnék

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint Nyck de Vries teljesítménye a Monacói Nagydíjon az, amit látni szeretne tőle az AlphaTauriban.

De Vries nehezen kezdte F1-es pályafutását, az első öt F1-es futamon nem tudta felvenni a versenyt csapattársával, Yuki Tsunodával, miután Pierre Gasly helyére szerződtették.

A 27 éves holland többször szenvedett költséges balesetet, miközben a kvalifikáción és a versenyeken sem tudta felvenni a japán pilóta tempóját.

Monacóban de Vries másodszor jutott be a Q2-be, és kevesebb mint két tizedre csökkentette hátrányát Tsunodával szemben. Vasárnap kimért autózással a 12. helyre jött fel, és visszaszerezte a Valtteri Bottasszal szemben elvesztett helyet, amikor Tsunoda fékproblémái miatt a 15. helyre esett vissza.

Helmut Marko elmondta, hogy sokkal elégedettebb volt azzal, ahogyan legújabb szerzeménye teljesített a trükkös monacói hétvégén.

“Ez volt messze a legjobb hétvégéje az AlphaTauri számára. Nyck sokkal közelebb volt Yukihoz, mint korábban. Ez az, amit látni szeretnék tőle.

“Yuki is nagyon jó volt, amíg a fékproblémák ismét meg nem jelentek. Ezt meg kell oldania a csapatnak, olyan gyakran vannak fékproblémáik.”

Helmut Marko, Nyck De Vries, Red Bull
Fotó: Rudy Carezzevoli/Getty Images/Red Bull Content Poolcói

Ennek ellenére de Vries még nem áll teljesen egy szinten Tsunodával, ami továbbra is a Red Bull elvárása, mivel azt remélték, hogy az F2-ben, a Formula E-ben és a sportautókban szerzett széleskörű tapasztalata segít majd beindítani a tanulási folyamatát.

“Természetesen többet szeretnénk látni. Úgy gondoltuk, hogy hozunk valakit, akinek már van némi tapasztalata, hogy kihívást jelentsen Yukinak. De ez még nem történt meg, szóval ez a legfontosabb dolog.

Marko cáfolta azokat a pletykákat, miszerint határidőt szabott volna a Spanyol Nagydíjra, hogy de Vriesnek határozott javulást kell mutatnia, mielőtt egy olyan pótlást fontolgatna, mint például a Red Bull junior Liam Lawson, akinek csillaga felfelé ível a japán Super Formulában.

“Soha nincs határidő. Csak figyeljük és nézzük a teljesítményeket. Amikor cselekednünk kell, akkor cselekedni fogunk. Jelenleg nem teszünk semmit.”

A monacói hétvége előtt de Vries, aki még nem szerzett pontot 2023-ban, azt mondta, nem sokkoló, hogy az ülése fokozottan vizsgálat alatt áll.

Az Aston Martin saját sebességváltót fog építeni 2026-ra

Forrás: motorsport.com Global  

Releváns cikkek