Quantcast
A Formula 1 gyerekeknek szóló közvetítést fog készíteni a Magyar Nagydíjról
Legfrissebb híreink
A Formula 1 gyerekeknek szóló közvetítést fog készíteni a Magyar Nagydíjról
Fotó: GEPA pictures/ Felix Roittner/Red Bull Content Pool
Formula 1

A Formula 1 gyerekeknek szóló közvetítést fog készíteni a Magyar Nagydíjról

A Formula 1 és a Sky Group közösen fogja gyártani az első, gyerekeknek szóló F1-es közvetítést az idei Magyar Nagydíjon.

A sportág tulajdonosa, a Formula 1 egy külön nemzetközi közvetítést készít, amely egyedi grafikát, hangeffekteket és különleges funkciókat tartalmaz, beleértve a 3D-s grafikát bizonyos kameraszögeknél, amely az Egyesült Királyságban és Németországban a fiatalabb közönség számára elérhető.

Az Egyesült Királyságban a Sky Kids FYI című műsorának műsorvezetői, Braydon és Scarlett, valamint a fiatal gokartos Zac csatlakoznak az F1 világbajnokához, Nico Rosberghez és a korábbi NASCAR és IndyCar versenyzőhöz, Danica Patrickhoz, akik az F1 Juniors műsorvezetőjeként fognak fellépni.

A versenyhétvége során a fiatal újoncok különböző műsorvezetői szerepekben próbálják ki magukat, többek között interjúkat készítenek kedvenc versenyzőikkel és más nagy nevekkel a paddockból, Natalie Pinkhammel és a Sky Sports F1 csapatával közösen vezetik a műsorokat, és élőben kommentálják a futamot.

Németországban a Sky Deutschland nyílt castingot hirdet 10 és 14 év közötti feltörekvő riportertehetségek számára, akiket meghívnak a Sky Next Generation programjába, amely az F1-es közvetítések felhasználásával speciális szerkesztői tartalmakat is tartalmaz majd a fiatalabb közönség számára.
A jelentkezési folyamatról ezen címen tájékozódhatnak azok az olvasóink, akik a korábban említett régióban élnek.

Ian Holmes, a Formula 1 médiajogokért és tartalomkészítésért felelős igazgatója elmondta, hogy izgatott az új projekt miatt és alig várja, hogy a fiatal tehetségek megmutassá kmagukat.

Reklám

„Szeretnénk biztosítani, hogy minden korosztályú rajongónk élvezhesse és beleszeressen a Forma-1-be, ezért nagyon izgalmas a Sky-nál régóta működő partnereinkkel együtt dolgozni ezen a fiatalabb közönséget célzó projekten. Ez az első ilyen jellegű kezdeményezés a motorsportban, és már nagyon várom, hogy életre keljen a közvetítés, és hogy láthassam a műsorvezető tehetségek következő generációját!”

Jenson Button, korábbi F1-es világbajnok és a Sky F1 műsorvezetője így nyilatkozott.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az F1-rajongók következő generációjának lehetőséget adunk arra, hogy megmutathassák a sportág iránti szenvedélyüket és izgalmukat, mivel az F1 népszerűsége egyre nő a fiatalabb közönség körében. Lehet, hogy megtaláljuk a következő Crofty-t vagy Naomi Schiffet!”

Charly Classen, a Sport Sky Deutschland ügyvezető alelnöke így szólt hozzá.

„A Sky Next Generationnel igazi úttörő munkát végeztünk a futballközvetítéseinkben, és megmutattuk, hogy mi a Sky-nál bátrak vagyunk, és készek vagyunk újragondolni a közvetítéseinket is, és más irányokba menni. A Sky Next Generation első produkcióira elsöprő volt a nézők reakciója, így most a következő lépést a Formula 1 első közvetítésével tesszük meg. Biztos vagyok benne, hogy a fiatal motorsportrajongók is izgatottak lesznek.”

Reklám

Így néz ki az idei, 2023-as Spanyol Nagydíj menetrendje

Forrás: formula1.com  

Releváns cikkek