Quantcast
Leclerc: Többet küzdünk, mint amire számítottam
Legfrissebb híreink
Leclerc: Többet küzdünk, mint amire számítottam
Formula 1

Leclerc: Többet küzdünk, mint amire számítottam

Miután Charles Leclerc szombaton a 19. helyre kvalifikált, a versenyen is csak a 11. helyig jutott. Charles Leclerc elismerte, hogy a Ferrari szezonja rosszabbul alakul, mint attól tartott.

Miután Leclerc elrontotta az időmérőt, a csapat úgy döntött, a parc fermé ellenére változat az autó beálltásain, ezért a monacói a boxutcából indult a versenyen. A kockás zászló a 12. helyen intette le Leclercet, de Yuki Tsunoda 5 másodperces büntetése miatt előrébb ugrott egy hellyel, azonban így sem szerzett pontot.

„Őszintén szólva többet küzdünk, mint amire számítottam”- mondta Leclerc a verseny után. „Jó néhány kiábrándító napunk volt ebben az évben, a mostani összhangban van az év többi részével.

A csapat a hétvégére jelentős fejlesztésekkel érkezett. Leclerc ennek ellenére úgy találta, hogy autója kezelhetősége jelentősen változott a két etap kemény keverékű gumin.

„Az első etap nehéz volt. Arra számítottunk, hogy jók lesznek a gumik, de valamiért nagyon rossz volt. Egyáltalán nem volt tapadás, főleg elöl. A versenyen ugyanazt csináltam a második adag keményeken is, de valamiért azok sokkal jobbnak érződtek.”

„Úgy tűnik, hogy soha nem jutunk be a gumiabroncsok megfelelő hőmérsékleti zónájába, és amikor mégis, kis meglepetésként ér. Szóval sok munkánk van. Megjött a hőmérséklet, de a szemcsésedés is, ami pedig jobban jött, mint a hőmérséklet. Tehát csak alulkormányzottság volt, mint őrült.”

Alonso és Leclerc örömmel venné, ha a Spanyol Nagydíj Madridba költözne

Reklám

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek