Quantcast
Legfrissebb híreink
Alonso elmagyarázta, hogy miért döntött úgy, hogy nem támadja meg Strollt a hatodik helyért
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso elmagyarázta, hogy miért döntött úgy, hogy nem támadja meg Strollt a hatodik helyért

Fernando Alonso azt mondja, azért elégedett meg a hetedik hellyel a Spanyol Nagydíjon csapattársa, Lance Stroll mögött.

Alonso a kilencedik rajtkockából indult, miután a kvalifikáción megsérült Aston Martinja padlólemeze. A verseny későbbi szakaszában kemény gumikért állt ki a bokszba, és megelőzte Zhou Guanyut, Yuki Tsunodát és Esteban Ocont, mire a hetedik helyen utolérte csapattársát.
Miután két másodpercre megközelítette a hatodik helyen álló Strollt, Alonso a rádión azt mondta, hogy nem fogja támadni csapattársát. Azt mondta a csapatnak, hogy a verseny utolsó köreiben “nulla kockázatot” fog vállalni, és a kockás zászlót kevesebb mint egy másodperccel Stroll mögött, a hetedik helyen vette át, ami az eddigi szezon legkisebb helyezése számáar.

“Tíz kör volt a végéig, egy kicsit frissebb gumik voltak nálam – de úgy egy-két tizeddel voltam csak gyorsabb nála, nem több. Nem fogok megőrülni. Tegnap megsérült az egyik padlólemezem, nem akartam még egyet megsérteni, vagy ő megsérülni, vagy bármi, csak próbálom bebiztosítani a helyemet. Nekünk ugyanez a helyzet: hatodik és hetedik, és hetedik és hatodik.

“Sajnálom a tegnapi hibámat. Egész este arra gondoltam, hogy ha visszatekerhetném és újra mehetnék a kvalifikáción, akkor másképp alakulnának a dolgok. Ezt nem tehetem meg, így most csak Kanadára tudok gondolni, és ezt a motivációt felhasználom egy jó kanadai hétvégére.”

Az Aston Martin 14 pontja a barcelonai hétvégéről a legkevesebb a 2023-as szezon eddigi fordulóin, így a Mercedes megelőzte őket és a konstruktőri bajnokság második helyére lépett előre a német márka. Alonso elismerte, hogy csapata egyszerűen nem volt képes felvenni riválisai tempóját a pályán.

“Azt hiszem, nem volt meg a tempónk, ez volt a legnagyobb probléma. Nem arról volt szó, hogy szerencsétlenek voltunk, vagy különböző stratégiák, vagy bármi ilyesmi.

“Lassúak voltunk a Mercedeshez képest, lassúak voltunk a lágyon, lassúak a keményen, és csak az Alpinera, az AlphaTaurikra koncentráltunk, hogy tartsuk a tempót a Ferrarival. A végén úgy gondolom, hogy ezen a hétvégén a Ferrarinál is jobbak voltunk, mert ők csak Carlosszal [Sainz] szereztek pontot, mi pedig a Mercedesszel veszítettünk pontokat. De ezen a hétvégén jobb munkát végeztek, úgyhogy próbáljuk a következőn.”

Alonsónak a verseny utolsó szakaszában Ocon robusztus védekezését kellett legyőznie. Az Aston Martin pilótája az 52. körben előzte meg egykori csapattársát a hetedik helyért. Az Alpine pilótája határozottan jobbra húzódott, amikor támadásba lendült, Alonso pedig a bokszutca kijáratánál vette át a pozíciót. Ocon agresszív védekezése ellenére Alonso azt mondta, hogy nincs mit mondani a mozdulatra.

“A tévében más volt, nem tudom. A magam részéről megelőztem Zhou-t, Tsunodát és Estebant, és számomra ezek mind egyformának tűntek.”

Arra a kérdésre, hogy az Aston Martin hétvégi teljesítménye valóságellenőrzés volt-e számukra az erős szezonkezdet után.

“Nem, nem hiszem. Azt hiszem, két hét múlva teljesen más képet fogunk látni, és remélhetőleg hamarosan a Red Bullokkal fogunk harcolni” – zárta Alonso.

Alonso: A pálya nagyja zöldbe van öltözve, ami elképesztő

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek