Quantcast
Legfrissebb híreink
Tsunoda: Kiábrándító a büntetés, nagyon kiábrándító
Fotó: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Tsunoda: Kiábrándító a büntetés, nagyon kiábrándító

Yuki Tsunodát a Spanyol Nagydíjon 5 másodperces büntetéssel súlytották, miután leszorította Zhou Guanyut a pályáról. A japán pilóta szerint túl erős büntetés volt.

A stewardok úgy ítélték meg, hogy Tsunoda lekényszerítette a kínai versenyzőt a pályáról, és ezért öt másodperces időbüntetéssel büntették. Ezzel Tsunoda a kilencedik helyről a 12-re esett vissza, Zhou, Pierre Gasly és Charles Leclerc mögé. Tsunoda szomorúan nyilatkozott a verseny után.

“Hogy őszinte legyek, miután szó szerint mindent beleadtam minden körben, úgy érzem, ez nagyon kemény, ez a büntetés.”

“Az én szemszögemből: még van hely, aztán a másik autó hirtelen kimegy a pályáról, és úgy tesz, mintha kényszerítettem volna. Még volt hely, maradhatott volna a pályán.”

“Szóval…nem tudom. Csak el kell fogadnom a valóságot, hogy pontokat veszítettem egy ilyen szuper verseny után. Kiábrándító, nagyon kiábrándító.”

A japánt arról is kérdezték, hogy a hétvégi teljesítménye adott-e plusz önbizalmat neki.

“Igen, természetesen a következő versenyen is mindent megteszek majd. Előrébb kell kvalifikálnunk magunkat legközelebb, hogy jobb helyről indulhassunk és több pontot szerezzünk.”

Csapattársa, Nyck de Vries a verseny első feléről beszélt, ahol sok időt vesztett.

Nyck de Vries, AplhaTauri
Fotó: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool

“Sokat vesztettünk az első körben. Nem igazán tudom miért. Csak rossz helyen voltunk.”

“Nyilvánvalóan belülről indulunk, és ehhez tartottam magam egy-két körön át. Valami történt elöl, így muszáj volt ráugranom a fékre.”

“Az elején kicsit küzdöttem, de alapvetően az utolsó 25 körtől kezdve nagyon versenyképesek voltunk. Szerintem jobban kellene összehangolnunk dolgainkat, és úgy gondolom, hogy elég versenyképesek vagyunk.”

“Szerintem jól haladunk. Az elmúlt hétvége eléggé kellemes és stabil volt. Úgy gondolom, hogy ezen a hétvégén kezdettől fogva versenyképesek voltunk, így határozottan úgy érzem, hogy jól haladunk.”

Környezetvédelmi akkreditációt kapott az AlphaTauri

Forrás: f1.com  

Releváns cikkek