Quantcast
Legfrissebb híreink
Verstappen: Hamilton bajnoki visszavágója nagyszerű lenne a sportágnak
Fotó: David Ramos/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Verstappen: Hamilton bajnoki visszavágója nagyszerű lenne a sportágnak

Max Verstappen örömmel fogadna egy újabb bajnoki csatát Lewis Hamilton és a Mercedes ellen.

Verstappen zsinórban harmadik világbajnoki címére hajt, 53 pontos előnyt kiépítve Red Bull-os csapattársával, Sergio Pérezzel szemben.

A Hamiltonnal 2021-ben vívott, heves vitával végződő küzdelem után Verstappen az azt követő két szezonban viszonylag zavartalanul versenyzett.
A Ferrari 2022-ben komoly veszélyt jelentett a tempó szempontjából, de Verstappen következetessége, valamint a Red Bull bokszfalnál mutatott éleslátása kényelmes szezont hozott a bikások csapatának.

Így ezúttal is, a Red Bullnak van a leggyorsabb autója jelentős különbséggel a 2023-as szezon során, ami egyértelműen nagy lehetőség Verstappen számára arra, hogy megszerezze a harmadik világbajnoki címét is.

A legutóbbi, Spanyol Nagydíjon aratott győzelme után Verstappent arról kérdezték, izgatná-e egy újabb címvédés Hamiltonnal, és esetlegesen George Russellel.

“Igen, szerintem általában véve jót tesz a sportnak. Igaz, ha több csapat küzd az élen. Szerintem ezt szeretnék elérni, szóval őszintén szólva csodálatos lenne, ha több versenyző lenne tényleg ott fent, és remélhetőleg az év során ez már egyre szorosabb lesz, és talán jövőre már tényleg több csapat lesz a toppon.”

Reklám

A Mercedes a gyenge évkezdet után úgy tűnik, hogy a közelmúltban végrehajtott jelentős frissítési csomagjukat követően ismét a helyes útra tért.
A német gyártó Barcelonában megszerezte idei első kettős dobogós helyezését, ahol a második és a harmadik helyen végeztek.

Hamilton úgy tekint 2024-re, mint a Mercedes évére, amikor az első naptól kezdve kihívója lehet a Red Bullnak.

“Arra összpontosítok, hogy jövőre olyan autónk legyen, amellyel az első naptól kezdve kihívhatjuk a Red Bullt. A lehető legkeményebben dolgozom a csapattal, és nagyon sok erőt látok a bennük. Még mindig nagyon éhesek.”

“Ezek a srácok vasárnap két másodpercet szánnak arra, hogy jól érezzék magukat, aztán újra a bele vetik magukat [a tervezésbe], és megpróbálják kitalálni, hogyan nyerhetnénk meg a következő futamot, és ezt szeretem bennük” – zárta Hamilton.

Hamilton: Emelem kalapom a csapat előtt

Reklám

Forrás: crash.net  

Releváns cikkek