Quantcast
Horner: Az egyre kisebb nyomás segíteni fogja Pérezt
Legfrissebb híreink
Horner: Az egyre kisebb nyomás segíteni fogja Pérezt
Formula 1

Horner: Az egyre kisebb nyomás segíteni fogja Pérezt

Christian Horner úgy véli, hogy a Red Bullnál felszabadultabb környezet, már gyakorlatilag minden bajnoki nyomástól mentes, ami segíteni fog Sergio Péreznek abban, hogy újra megtalálja szezon eleji formáját.

Pérez és Verstappen a szezon első 4 versenyén felváltva aratta a győzelmeket, egészen Monacóig, ahol a mexikói az időmérős hibája miatt hátulról indult. Pérez Spanyolországban sem remekelt az időmérőn. A 11. helyről indulva, a 4. helyre tudta felhozni az autóját, de ennek ellenére is hatalmas, 53 pontos előnye keletkezett Verstappennek, csapattársával szemben.

Túl korai még azt hinni, hogy a bajnoki cím egyértelműen Verstappené, de az esélye, hogy Pérez elkapja csapattársát a tabellán, egyre esélytelenebbnek tűnik, ami Horner szerint segíthet a mexikóinak ellazulni.

„Azt gondolom, hogy ez sok önbizalmat ad majd neki. Nehéz Monacója volt, most nehéz szombatja, erősebb vasárnapja.”

„És úgy gondolom, hogy a két pilóta közötti szakadékot tekintve, ami elég jelentős, sok tekintetben leveszi a nyomást a válláról, és azt hiszem, ez lehetővé teszi számára, hogy most ellazuljon, ne tegyen nagy nyomást magára, és újra megtalálja azt a formát, amilyen volt azokon a korai versenyeken.”

„Szerintem tudjuk, mire képes Checo. Idén már láthattuk olyan versenyeken, mint Azerbajdzsán és Szaúd-arábiai, hogy mire képes. És biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben újra megtalálja ezt a formát.”

Míg Horner „erősnek” minősítette Pérez 4. helyre való befutását, a mexikói így is jóval a Mercedeses George Russell mögött ért célba, akit harmadikként intett le a kockás zászló. Ennek ellenére Horner elmondta, hogy pilótája túlszárnyalta a Red Bull szimulációi által számolt eredményt.

Reklám

„A szimuláció azt mondta, hogy egy tiszta versenyen 5. lesz. Ő ennél egyel előrébb végzett, a 4. helyen. Úgy éreztük, a Ferrarinak lehetett volna jobb a versenytempója.”

Verstappen: Hamilton bajnoki visszavágója nagyszerű lenne a sportágnak

Forrás: f1i.com  

Releváns cikkek