Quantcast
Legfrissebb híreink
Pérez: Újra szeretném kezdeni
Formula 1

Pérez: Újra szeretném kezdeni

Sergio Pérez hisz benne, hogy a Kanadai Nagydíj egy “újrakezdés” lesz neki, és újra a bajnoki címért fog küzdeni.

A szezon elején Pérez és Verstappen felváltva nyerték a versenyeket, egészen Monacóig, ahol a Mexikói pilóta súlyos hibát vétett az időmérőn. A következő versenyen, Barcelonában sem remekelt Pérez, csak 11. lett az időmérőn, viszont a versenyen a 4. helyig tudott javítani.

Pérez most 53 ponttal van lemaradva Verstappentől a bajnoki tabellán, és tisztában van vele, hogy vissza kell térnie a szezon elejei formájához.

“Újra szeretném kezdeni. Monaco teljes bukás volt számomra, hatalmas hibát vétettem. Aztán Barcelonában újból. Nehéz volt olyan nyirkos körülmények közt, és vasárnap meg is fizettük az árát.”

“Már alig várom, hogy visszatérhessek a szezon eleji formába. Nehéz volt Barcelonában, ez volt az egyetlen alkalom, amikor nehézségeim voltak az autóval. Kínlódtam a hétvégén, szóval elég trükkös volt Barcelonában.”

“Ezt leszámítva azt gondolom, hogy Monacóban megvolt a tempónk ahhoz, hogy egy nagyon jó hétvégénk legyen, de hibáztam, kifogott rajtam a hátszél, az előttem lévő autók és így tovább. Azt hiszem, először Barcelonában voltak igazi nehézségeink.”

Pérezt arról is kérdezték, mit tanult Verstappentől, mióta csapattársakként versenyeznek.

“Úgy gondolom, ő akkor is képes eredményeket hozni, amikor tényleg számít. Nem volt még rossz hétvégéje idén. Nekem is erre van szükségem. Nem engedhetek meg magamnak több eossz hétvégét. Talán kettő-három ilyenem volt idén, szóval meg kell szabadulnom tőlük, és konzisztensnek kell lenem, mert Max is az.”

Horner: Az egyre kisebb nyomás segíteni fogja Pérezt

Forrás: f1.com  

Releváns cikkek