Quantcast
Legfrissebb híreink
Aggódást vált ki Pérezből a tempója
Formula 1

Aggódást vált ki Pérezből a tempója

A rendkívül gyenge időmérője után, a hatodig helyig sikerült jutnia Péreznek a Kanadai Nagydíjon, amivel nincs megelégedve.

Sergio Pérez nem tudott nyomást gyakorolni a közvetlenül előtte haladó két Ferrarira, egyszer sem jutott elég közel ahhoz, hogy megkíséreljen egy előzést, annak ellenére, hogy a Ferrari kemény keverékéhez képest gyorsabb, közepes gumikon volt.

“A mai nap egy kis meglepetés volt, egyszerűen nem volt meg a tempónk. Kezdetben jónak nézett ki a kemény abroncson, de miután a biztonsági autó bejött, nem tudtam visszanyerni a tapadást, és nem volt megfelelő a tempónk a közepeseken.”

“Fontos, hogy időt szakítsunk a hétvége megértésére, mert ez a verseny különösen gyenge volt tempóban, és fel kell jutnunk a csúcsra. Bízom magamban, és tudom, mit tehetek, de ma nem voltunk jók.”

“Jelenleg jobban aggódom a teljesítményem visszaesése miatt, mint a bajnokságban elfoglalt helyem miatt, mert a tempó egyszerűen nem megfelelő.”

Pérez már három időmérő óta nem jutott be a Q3-ba, és Miami óta nem állt dobogón. Ellenben csapattársának, Max Verstappennek ez volt zsinórban a negyedik győzelme, és a teljes szezonban a hatodik.

“Sosincs olyan, hogy nincs nyomás rajtad. Ez egy nehéz időszak volt, de azért vagyok itt, hogy teljesítsek, és a következő versenyeken is ezt kell tennem.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is ezen az állásponton van, és elismerte, hogy Péreznek “nehéz versenye volt”, de ki fogják találni, hogyan javíthatnának a teljesítményén.

Sergio Pérez, Christian Horner, Red Bull
Fotó: Dan Mullan/Getty Images/Red Bull Content Pool

A Red Bullnak 100, Verstappennek 41 – Kanadai Nagydíj összefoglaló

Forrás: f1.com  

Releváns cikkek