Quantcast
Legfrissebb híreink
A Mercedes nyilvánosságra hozta a Brit Nagydíj fejlesztési csomagjának a terveit
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

A Mercedes nyilvánosságra hozta a Brit Nagydíj fejlesztési csomagjának a terveit

A Mercedes a Brit Nagydíj közeledtével nyilvánosságra hozta a W14-es modell nagyobb fejlesztésére vonatkozó terveit, ami fejlesztés előrehaladása az elmúlt hetekben felgyorsult.

A német gyártót felbátorította az előrelépés, amelyet az először a Monacói Nagydíjon bemutatott nagyszabású frissítés hozott.
Az átdolgozott padlólemez, az új oldallapok és az eltérő első felfüggesztés az elmúlt két versenyen dobogós helyezéseket hozott Lewis Hamiltonnak, aki a múlt hétvégén Kanadában Fernando Alonsóval küzdött keményen, hogy a harmadik helyen érjen célba.

Bár a fejlesztések bátorítják, a Mercedes tudja, hogy ennél többet kell tennie, ha fel akarja venni a harcot a Red Bull-lal, ezért készen áll arra, hogy a nyári szünet előtt egy fejlesztési csomagot dobjon piacra.

Toto Wolff csapatfőnök elmondta, hogy a jövő hónapban megrendezésre kerülő Brit Nagydíj lesz az egyike annak a két versenynek, ahol az alakulat új alkatrészeket szeretne szállítani.

“Silverstone-ba egy nagyobbat hozunk. Aztán a leállás előtt még egyet kellene hoznunk. Csak arról van szó, hogy a tanulságok nagyon felgyorsultak, mióta megváltoztattunk néhány koncepcionális felépítést. A következő négy versenyen tisztességes lépéseknek kell jönniük.”

Mivel a Mercedes a monacói frissítéssel megkapta a kívánt fejlesztési utat, Wolff szerint jelentősen felgyorsult az a sebesség, amivel a csapat nyereséget talál.

“Azt hiszem, jobban megértjük a szimulációkat, és ez korrelál azzal, amit a pályán látunk. Ez volt a probléma az elmúlt másfél évben. Jó teljesítménynövekedést látunk, ami az alagútban jön. Jobban megértjük, hogy mire van szüksége az autónak ahhoz, hogy gyors legyen, és hogy milyen beállításoknak kell kinézniük.”

“Szóval általában véve a lépések egyre nagyobbak. Úgy gondolom, hogy jól haladunk előre.”

Forrás: motosport.com Global  

Releváns cikkek