Quantcast
Ben Sulayem: Biztonsági aggályokat vet fel a túl sok ember a rajtrácson
Legfrissebb híreink
Ben Sulayem: Biztonsági aggályokat vet fel a túl sok ember a rajtrácson
Formula 1

Ben Sulayem: Biztonsági aggályokat vet fel a túl sok ember a rajtrácson

Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke biztosítékokat kért a versenyek szervezőitől arra vonatkozóan, hogy a biztonságot nem veszélyezteti a rajtrácsra beengedett emberek növekvő száma.

Az FIA Motorsport Világtanácsának tegnapi ülésén, amelyet Ben Sulayem a spanyolországi Córdobában tartott, a közelmúltban felmerült a rendezvények biztonsági és védelmi kérdései kerültek megvitatásra. Ezek közé tartozott a melbourne-i Ausztrál Nagydíjon a futam utáni pályán történt invázió, amelyről e hónap végén készül jelentés, valamint egy másik incidens ami Spanyol Nagydíj formációs körén történt meg.

„Le kell vonnunk a tanulságokat a Spanyol Nagydíjon történt incidensből.”

Elmondta, hogy a Forma-1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali biztosította az FIA-t arról, hogy intézkedéseket hoznak annak érdekében, hogy az incidens ne ismétlődjön meg.

„Ez nem csak az F1-ben, hanem a Formula E-ben, a World Endurance Championshipben [WEC] és más kategóriákban is probléma a közelmúltbeli tapasztalataim alapján, amikor egyes versenyeken túl sokan voltak a rajtrácson” – folytatta Ben Sulayem.

„Nincs kétségem afelől, hogy a promóter minden esetben betartja az FIA biztonsági és védelmi előírásait. Az FIA kötelessége, hogy mindenki számára biztonságos környezetet biztosítson. A biztonság a motorsportban a szövetség legfőbb prioritása.”

Reklám

Ezek mellett Ben Sulayem elmondta, hogy jól halad a csapatok 2022-es költségvetési sapkára vonatkozó beadványainak ellenőrzése, de azt nem árulta el, hogy mikorra fejeződik be.
A felső határ bevezetése óta ez a második alkalom, hogy az F1-es csapatok hivatalos jóváhagyásra benyújtják a számadatokat. Tavaly az Aston Martint és a Williamst eljárási hibák elkövetése miatt megbüntették, míg a Red Bullra 7 millió dolláros bírságot szabtak ki, és az aerodinamikai tesztek korlátozására szánt keretüket is megvonták a túlköltekezés miatt.

Az FIA elnöke azt is elmondta, hogy a potenciális új F1-es csapatok által benyújtott pályázatokkal kapcsolatban is történt előrelépés, amelyekre februárban nyitották meg a meghívókat. Arról azonban nem közöltek adatokat, hogy hány pályázat érkezett.

A Mercedes nyilvánosságra hozta a Brit Nagydíj fejlesztési csomagjának a terveit

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek