Quantcast
Legfrissebb híreink
Alonso: Meg kell értenünk, mi a baj
Portrait, Helmets, Red Bull Ring, GP2309a, F1, GP, Austria Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso: Meg kell értenünk, mi a baj

Fernando Alonso szerint a csapatának meg kell értenie, mi okozza az utóbbi versenyeken tapasztalt tempóhiányt.

Alonso az első nyolc futamból hat versenyen a dobogón végzett, azonban az Osztrák Nagydíjon csak az 6. helyig jutott, majd a verseny utáni büntetések miatt 5. lett. Csaparttársa, Lance Stroll 9. lett, az Aston Martin viszont lecsúszott a harmadik helyre a konstruktőri bajnokságban, a Mercedes mögé.

A verseny után Alonso így fogalmazott az Aston Martin teljesítményéről.

“Tavaly is így volt, az Aston nem volt valami gyors Ausztriában, a Haas nagyon gyors volt, és idén is gyorsak voltak, szóval van egyfajta hasonlóság néhány csapat teljesítményében. Meg kell értenünk, miért vagyunk megint lassúak.”

“Soha nem tudhatod, hogyan kell megközelíteni ezeket a sprint hétvégéket, ez egy kicsit ismeretlen terület mindenki számára, és mi is tanulunk még. A következő sprintversenyen, Spában remélhetőleg felkészültebbek leszünk”

A csapat másik versenyzőjét, Lance Strollt arról kérdezték, miért vesztett annyi helyet a virtuális biztonsági autós fázisban.

“Rengeteg időt veszítettünk, nagyjából öt pozíciót. Utána már csak próbáltam felkapaszkodni a mezőnyben.”

“Azt hiszem, meg kell vizsgálnunk, de igen, nem ez volt a legversenyképesebb napunk, szóval mindenképpen van még min dolgozunk a jövő hét előtt.”

Stroll: Alonso eredményei azt mutatják, hogy dolgoznom kell néhány dolgon

Forrás: f1.com  

Releváns cikkek