Quantcast
Legfrissebb híreink
Lando Norris nem érti, hogy miért tette őt kemény gumikra a McLaren
Fotó: McLaren
Formula 1

Lando Norris nem érti, hogy miért tette őt kemény gumikra a McLaren

Norris nem érti a csapat döntését a Brit Nagydíj után, mivel ő lágyakat kért, de a második helyezés után már azt mondta, nem érdekli.

A brit minden idők legjobb eredményét érte el hazai versenyén, hiszen korán az élre állt, mielőtt a második helyen végzett a Red Bull-os Max Verstappen mögött.

Kevin Magnussen Haasának a pályán való megállása miatt kiállított biztonsági autó alatt állt ki a bokszba, és a Pirelli kemény abroncsait kapta, míg Verstappen és a harmadik helyezett Hamilton pedig a lágyakat.

Ez azt jelentette, hogy Norrisnak keményebben kellett dolgoznia, hogy beizzítsa a gumikat, a két brit pedig izgalmasan kerék a kerékkel haladt az első két körben, amikor Brooklands és Copse között visszatértek a versenytempóba.

“Igen, elég őrült volt. Csak egy nagy köszönetet szeretnék mondani az egész csapatnak. Elképesztő munkát végeztek. Semmi sem lett volna lehetséges a kemény munka nélkül, amit beletettek, szóval elég elképesztő. Elég őrült, hogy kitartottak a küzdelemben.

“Kemény gumikat tettek rám. Nem tudom miért – néhány dologban még mindig kezdők – de igen, elképesztő küzdelem volt Lewisszal, hogy feltartottuk őt. Talán túl sok hibát követtem el, de megtettem, amit tudtam. Megpróbáltam mindent Max ellen, ameddig csak lehetett.

Reklám

“Hosszú, magányos verseny volt. De ez csodálatos [egy verseny volt].”

A gumistratégiájáról beszélve Norris azt mondta, úgy érezte, hogy a lágyaknak egy kicsit több értelme volt, de a második helyét tekintve minden rendben van.

Azt is elmondta, hogy úgy érzi, csapattársa, Oscar Piastri megérdemelte volna a harmadik helyet, miután egész hétvégén elképesztő munkát végzett.

“Igen, azt hiszem, csak egy kicsit több tesztet akartak adni nekem, azt hiszem. Legalábbis Zak [Brown] ezt mondta, valószínűleg Zak mondta meg a döntést ebben a kérdésben.

“Igen, úgy értem, én a lágyakat akartam. Úgy érzem, hogy egy kicsit több értelme volt, különösen a biztonsági autó kijövetele miatt, de nem érdekel. Mádosik vagyok, szóval minden rendben van.

Reklám

“Elég elképesztő. Úgy értem, az egész köröm alatt csak integettem mindenkinek, szóval nagy köszönet a brit szurkolóknak, akik mindannyiunkat támogattak, és a McLarennek is. Őszintén szólva, egy második-harmadik helyezést kellett volna elérnünk. Oscar egész hétvégén elképesztő munkát végzett, és ma a biztonsági autó nélkül is a harmadiknak kellett volna lennie neki.

“Szóval nagy kár, megérdemelte volna. De igen, a szurkolók csodálatosak voltak. Szóval nagy köszönet mindannyiuknak.”

Verstappen Norrist és Hamiltont legyőzve nyerte a Brit Nagydíjat – Összefoglaló

Forrás: motosport.com Global  

Releváns cikkek