Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Russell: A Mercedes harcolhat, de a McLaren nem fog visszalépni a Brit Nagydíjon
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Russell: A Mercedes harcolhat, de a McLaren nem fog visszalépni a Brit Nagydíjon

George Russell szerint a Mercedes harcba szállhat a második helyért a Brit Nagydíjon, de úgy véli, a McLaren nem fog meghátrálni a versenyen.

A Mercedes pénteken rosszul kezdte silverstone-i hétvégéjét, amikor Russell és csapattársa, Lewis Hamilton csak a 12., illetve a 15. helyen végzett az FP2-ben.

Az éjszakai munka után azonban – amit egy szimulátoros edzés is segített, amelyről Mick Schumacher a közösségi médiában úgy számolt be, hogy hajnali 2.15-kor ért véget – a W14-es sokkal jobb formában volt szombaton.
Russell és Hamilton a hatodik és hetedik helyre kvalifikálta magát Max Verstappen Red Bullja, a két McLaren és a két Ferrari mögött.

“A második szabadedzés után után a stratégia a 17. és a 18. leggyorsabbnak mutatott minket az egy körös tempóban, a versenytempóban pedig a harmadik és a negyedik leggyorsabbnak. Szóval az egyetlen dolog, ami különbözött a kettő között, az a gumik voltak. Nagyon jó fejlesztéseket értünk el az éjszaka folyamán. Csalódottan látom, hogy csak fél tizeddel maradtunk le a harmadik helytől. Az elképesztő eredmény lett volna.

“De elégedett voltam a körömmel. Lewis egész hétvégén nagyon keményen nyomta, én pedig valahogy nyugodt maradtam. Az utolsó körben minden összejött. Nincs okunk arra, hogy ne harcoljunk a második, avagy a harmadik helyért.

“Izgalmasak ezek az pillanatok, szerintem izgalmassá teszik a szurkolók számára, és feszültté teszik. De hinned kell a csapatodban, hinned kell magadban. Szerencsére a dolgok többségét jól csináltuk. Nem mondanám, hogy sima vitorlázás volt, mivel a Q2 egy kicsit feszült volt. De valószínűleg ott végeztünk, ahol megérdemeltük.”

Russell bevallotta, nem számított arra, hogy a McLaren ilyen lenyűgöző egykörös tempót produkál majd.

“Kivételesen meglepődtem rajtuk. Elképesztő munkát végeztek. Nem vagyok biztos abbban hogy honnan jött ez a teljesítmény, még a múlt hétvégén sem. A versenytempójuk pedig gyors volt. Ez lesz az érdekes része, mert gyakran látni csapatokat, akik szombaton gyorsak, vasárnap pedig visszafelé esnek. Van egy olyan sanda érzésem, hogy a McLarennél nem feltétlenül ez lesz a helyzet. Szóval harcra van kilátás.

“Pozitívan érzem magam, motivált vagyok. De van néhány ismeretlen. Azt hiszem, nagyjából tudjuk, hogy hol lesz a Ferrari. Szerintem valószínűleg egy-két tizeddel előttük vagyunk, hogy ez elég-e ahhoz, hogy fizikailag megelőzzük őket a pályán, nem pedig a bokszkiállások környékén. A McLarenek ott lesznek.”

Hamilton: A McLaren teljesítménye ébresztő számunkra

Forrás: motosport.com Global  

Slide Up
x

Releváns cikkek