Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Vasseur: A Hungaroringen jobbnak kéne lennünk
Formula 1

Vasseur: A Hungaroringen jobbnak kéne lennünk

A Ferrari csapatfőnöke, Frédéric Vasseur reméli, hogy a Magyar Nagydíjon újra az élmezőnyben versenyezhetnek.

A Brit Nagydíjon a negyedik és ötödik helyre kvalifikálták magukat a Ferrari pilótái, de a versenyen lecsúsztak a tizedik és tizenegyedik helyre. Vasseur úgy érzi, volt némi tétovázás is a csapat részéről a gumiabroncsok élettartamát illetően – ez a Ferrari egyik Achilles-sarka idén.

“Az időmérőn a 4. és 5. hely után úgy éreztük, végezhettünk volna jobb munkát is. Nem lehetünk boldogak, mert 9. és 10. helyen végeztünk a versenyen. Jobban ki kell elemeznünk a hétvégét.”

“Kicsit balszerencsések voltunk a biztonsági autóval, de ezt nem mi irányítjuk, szóval ezen nem agyalunk. Azon kell gondolkodnunk, amit mi irányítunk, szerintem jobban is nyomhattuk volna.”

“Most sokkal kisebb volt a gumikopásunk. Ez volt a legnagyobb gondunk az év elején, de ma nem ez volt a baj. Talán a kevés volt a tempónk a Mercedeshez képest.”

“Lehet azért volt kevés a tempó, mert az autó kicsit instabil a nagy szélben. Számítottunk rá, hogy nehéz dolgunk lesz Silverstoneban, de biztonsági autóval vesztettük a legtöbbet.”

Jövőhéten Magyarországra látogat az F1. Vasseur reméli, hogy a Hungaroring jobban fekszik majd az autójuknak.

“Papíron jobbnak kéne lennünk. De jól is kell beállítanunk az autót, nem elég a pálya kompatibilitása. A péntek a legfontosabb, főleg Budapesten, mert ott nehéz előzni, ezért jól kell beállítani a kocsit.”

Damon Hill szerint a Ferrari fél lábon áll az idei évben

Forrás: f1.com  

Slide Up
x

Releváns cikkek