Quantcast
Legfrissebb híreink
Ezért nem láthatjuk Brad Pittet a Hungaroringen
Formula 1

Ezért nem láthatjuk Brad Pittet a Hungaroringen

Hollywood sztrájkolása miatt leállt Brad Pitt F1-es filmjének forgatása.

A legutóbbi versenyhétvégén, Silverstoneban már a pályán is láthattuk az “APXGP” versenyautókat, amiket a készülő, Forma-1-ről szóló filmhez gyártottak. A fejlesztésben nagy szerepet vállalt a Mercedes, a film gyártásában pedig Lewis Hamilton produkciós cége, a Dawn Apollo. Magyarországon viszont nem tudjuk megcsodálni a különleges versenyautókat, ugyanis az hollywoodi írók után a színészek is sztrájkba kezdtek.

Május óta sztrájkolnak a hollywoodi írók, azonban múlt hét péntek óta a hollywoodi színészek szakszervezete (SAG-AFTRA) is sztrájkba kezdett, miután a tagok 98 százaléka a munkabeszüntetés mellett szavazott. Ez azt jelenti, hogy több, mint 160.000 színész, háttérművész, narrátor stb. nem forgathat semmiféle filmet/sorozatot, nem jelenhet meg az adott produkcióval kapcsolatos rendezvényeken és mindenféle munkát be kell szüntetniük. Mivel Brad Pitt is a szakszervezet tagja, ezek a szabályok rá is vonatkoznak. Ha Pitt mégis filmet forgat, vagy részt vesz egy filmes rendezvényen, sztrájktörő lesz.

A sztrájk kitörését nagyrészt a streamingszolgáltatók (Netflix, Disney+) térnyerése robbantotta ki.  Egy hagyományos mozifilmnél vagy TV sorozatnál a színészek/írók kapnak egy fizetést a produkció elkészülte után, évek múltán pedig úgynevezett residualt kapnak, ami jókora része a jövedelmüknek. A residualt minden televíziós lejátszás után kapják ezek az emberek. Viszont azokból a filmekből/sorozatokból, amik csak ezeken a platformokra kerülnek fel, a színészek és írók csak egyszer keresnek pénzt, és ez nagy kiesés számukra. Most arra törekednek, hogy ezt a bevételkiesést kompenzálják a produkciós cégek.

Egyelőre nem látni a sztrájkok végét. A producerek és produkciós irodák szakszervezete sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, de kompromisszumot nem ajánlottak a színészeknek. Brad Pitték remélik, hogy még ebben a szezonban visszatérhetnek a Forma-1-be.

Brad Pitt élete legjobb időszakát éli az F1-es film forgatásán

Reklám

Forrás: racefans.net telex.hu  

Releváns cikkek