Quantcast
Legfrissebb híreink
De Vries: Az F1-es esély végét látni fáj
Fotó: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

De Vries: Az F1-es esély végét látni fáj

Nyck De Vries megtörte a csendet azóta, hogy Daniel Ricciardo miatt elveszítette az AlphaTauri ülését, és elmondta, hogy fáj neki, hogy Forma-1-es esélye korán véget ért.

De Vries-t a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko kedden menesztette az AlphaTauri üléséből, mindössze 10 nagydíj után az újonc szezonjában, amelyben nem sikerült egyenrangúvá válnia csapattársával, Yuki Tsunodával.
Az AlphaTauri a Red Bull harmadik pilótáját, Ricciardót hívta a holland helyére, az ausztrál azután csatlakozott kölcsönbe a faenzai alakulathoz, hogy a Pirelli silverstone-i tesztjén lenyűgözte szülőcsapatát.

De Vries azóta csendben maradt, de szerdán, nyolc nappal az elbocsátása után, a közösségi médiában egy nyilatkozattal reagált a veszteségre.
Megköszönte a Red Bullnak és az AlphaTaurinak, hogy esélyt adtak neki az F1-ben, de csalódottságának is hangot adott, amiért kevesebb mint fél szezont bírt ki.

“Egy rövid megjegyzés tőlem… A közelmúlt eseményei után úgy döntöttem, hogy egy kis időt szánok magamra, távol a közösségi médiától, amit továbbra is folytatni fogok” – írta De Vries az Instagramon.

“Szeretném megköszönni a Red Bullnak és a Scuderia AlphaTaurinak a lehetőséget, hogy megélhettem az álmomat. Természetesen fáj, hogy az F1-es lehetőség, amiről oly sokáig álmodtam, idő előtt véget ért. De az élet nem egy cél, hanem egy utazás, és néha nehéz utat kell bejárnod, hogy eljuss oda, ahová szeretnél.”

“Hálás vagyok a kiváltságos életünkért, büszke vagyok az utunkra és a családomra. Ez csak egy újabb tapasztalat; továbblépünk, és várjuk a következő fejezetet. Köszönöm mindenkinek a kedves és bátorító üzeneteket az elmúlt héten. Szívmelengető volt érezni a támogatásotokat.”

Reklám

Múlt héten Marko elmagyarázta, hogy azért húzta meg a ravaszt, mert nem látott javulást a 28 éves De Vries-től, akitől azt várták, hogy az F2-ben és a Formula E-ben szerzett bajnoki tapasztalatának köszönhetően rögtön felveszi a versenyt Tsunodával.

“Azért szerződtettük Nycket, mert tavaly Monzában nagyszerűen teljesített. Arra számítottunk, hogy idén legalább egyenrangú lesz csapattársával, Tsunodával, de nem így történt. Valójában mindig három tizeddel lassabb volt, mint Yuki. Nem láttunk javulást.

“Tennünk kellett valamit. Miért várjunk, és mit számít még két verseny, ha nem látunk javulást? Nyck egy nagyon kedves srác, de a sebesség egyszerűen nem volt meg.”

Ricciardo a hétvégi Magyar Nagydíjtól csatlakozik az AlphaTaurihoz, miután fél szezont töltött a Red Bull harmadik pilótájaként, miután 2022 végén távozott a McLarentől.
A 34 éves ausztrál elmondta, hogy izgatottan várja az Forma-1-es visszatérést.

“Nem volt kérdés, hogy igent mondok. Amint elvégeztem néhány szimulátoros edzést, újra önmagamnak éreztem magam. Ez valahogy visszahozott a normális Danielhez, ahol újra beleszerettem és újra készen álltam a versenyzésre.”

Reklám

Tsunoda: Az alacsony sebességű Hungaroring az AlphaTauri erősségeit kell, hogy kihasználja

Forrás: motosport.com Global  

Releváns cikkek