Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Az Alpine a negyedik leggyorsabb csapat szeretne lenni év végére
Fotó: Alpine
Formula 1

Az Alpine a negyedik leggyorsabb csapat szeretne lenni év végére

Az Alpine által kitűzött cél, hogy a pontversenyben a negyedik helyen végezzenek az év végén, egyre kevésbé tűnik reálisnak.

A csapat, amely tavaly a negyedik helyen végzett a tabellán, az Aston Martin téli előretörése miatt az egész szezonban csak az ötödik helyen bandukolt.
Most úgy tűnik, hogy a McLaren is hasonló lépést tett, hiszen két hete Silverstone-ban a második és a negyedik helyen végeztek, ezzel az Alpine a hatodik helyre szorult vissza a tabellán.

A szezon elején az Alpine azt a célt tűzte ki maga elé, hogy felzárkózik a 2022-es év három legjobb eredményt elérő csapathoz. Mivel azonban egyre élesebb a verseny az első öt helyért, a csapat átgondolta az előttünk álló évre kitűzött célját, magyarázta Otmar Szafnauer csapatfőnök.

“Folytatjuk az autó fejlesztését, ahogyan azt terveztük, folytatjuk a terveinket a csapat fejlesztésével és a szükséges eszközök felállításával. A célunk most az, hogy ha a pontkülönbség miatt nem is leszünk a negyedik helyen a végén, a negyedik leggyorsabb csapat legyünk.”

“Szóval továbbra is ezen dolgozunk, és keményen dolgozunk, Enstone-ban és Viryben pedig mindenki igyekszik és fejlesztéseket hoz. A versenyzők, akik közül az egyik már egy ideje velünk van [Esteban Ocon], de a másik [Pierre Gasly] már hozzászokott a csapathoz. Szóval, meglátjuk, mit tudunk tenni a jövőben.”

A legutóbbi verseny óta az Alpine vezérigazgatóját, Laurent Rossit Philippe Krief váltotta. Ezt megelőzően Bruno Famin motorsportért felelős alelnökké léptették elő. Szafnauer elmondta, hogy a változások az Alpine működésének utcai autós oldalára koncentrálnak, és nem befolyásolják az F1-es csapat jövőbeli terveit.

“Már körülbelül másfél éve vagyok ott, és a már megkezdett terveket továbbra is követni fogjuk. Az infrastruktúrát, amit elkezdtünk, továbbra is folytatjuk, és néhány hasonlóan gondolkodó személyt keresünk, akiket még mindig keresünk.

“Bruno már több mint egy éve velünk van a Viryben, valamint a hosszútávú versenyeken és a Dakaron, és ez csak a Forma-1-et egészíti ki – bár ő már korábban is a Forma-1 része volt. Szóval, ez nem igazán nagy változás. Aztán a vállalati oldalon pedig új vezérigazgatója van az Alpine Carsnak, akinek a fókusza az Alpine Cars lesz, nem pedig a Forma-1.”

Luca de Meo, az Alpine márkát birtokló Renault vezérigazgatója a csapat idei bemutatkozásakor azt mondta, arra számít, hogy közelebb kerülnek a csúcshoz. Szafnauer biztos benne, hogy a vezetőségben elégedettek az Alpine fejlődésével.

“Mindenki jobban akar teljesíteni és nyerni. Idén negyedikek akartunk lenni, és még mindig keményen dolgozunk azon, hogy az év végére legalább a negyedik leggyorsabb csapat legyünk. Ami a Forma-1-es csapatot és az új vezetőségi struktúrát illeti, az Alpine új vezérigazgatójának nem lesz beleszólása a Forma-1-es részbe. Tehát ez a változás elsősorban az Alpine üzleti egység szempontjából történt, nem pedig a Forma-1 szempontjából.”

Míg az Aston Martinhoz és a McLarenhez hasonló cégek nagyot léptek előre az autóikon végrehajtott jelentős változtatásokkal, addig az Alpine Szafnauer szerint továbbra is más megközelítést fog követni.

“Valami hasonlót csináltunk, mint tavaly a frissítési tervekkel kapcsolatban. Nem hozunk nagy csomagokat, de ha van frissítés, akkor azt a lehető leghamarabb hozzuk. Nemrég kaptunk egy új első szárnyat, egy új padlólemez elejét, amit itt fogunk használni. Még nem versenyeztünk vele.

“Spa-ban ismét lesz egy új padlólemezünk. Szóval elégedett vagyok a frissítésekkel, amelyek jönnek, és a frissítések gyakoriságával, majd a szünet után további frissítéseket fogunk végezni” – zárta Szafnauer.

Pérez: Elképesztő munkát végeztek a szerelők

Forrás: racefans.net  

Slide Up
x

Releváns cikkek