Quantcast
Toto Wolff azonosította a Mercedes fő gyenge pontját Lewis Hamilton pole pozíciója ellenére
Legfrissebb híreink
Toto Wolff azonosította a Mercedes fő gyenge pontját Lewis Hamilton pole pozíciója ellenére
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Toto Wolff azonosította a Mercedes fő gyenge pontját Lewis Hamilton pole pozíciója ellenére

Wolff még mindig rejtélynek  tartja a Mercedes W14-esének a teljesítményét.

Wolff szerint a Mercedes 2023-as F1-es autójának legnagyobb gyengesége, hogy továbbra is kiszámíthatatlan a vezetése, annak ellenére, hogy Lewis Hamilton pole pozíciót szerzett a Magyar Nagydíjon.

Hamilton megdöbbentette Max Verstappent azzal, hogy a kvalifikáció legvégén, az utolsó körben tett rendkívüli erőfeszítéssel mindössze 0,003 másodperccel előzte meg a Red Bull pilótáját a pole pozícióért a Hungaroringen.

Ez volt a hétszeres világbajnok első pole-ja a 2021-es Szaúd-Arábiai Nagydíj óta, és mindössze a második alkalom, hogy a Mercedes a 2022-es év eleje óta a kvalifikáció élére állt.

„Egyértelműen olyan csomagunk volt ma, amely versenyképes volt, Lewis pedig egyszerűen elképesztő kört futott, és a pole-ba juttatta. Azt hiszem, erre igazán büszkék lehetünk” – mondta Wolff a kvalifikáció után.

„A legnagyobb gyengeségünk az autóban nem a leszorítóerő hiánya, hanem az, hogy az autó kiszámíthatatlan.”

Reklám

„A pilótáknak sosincs elég önbizalmuk ahhoz, hogy igazán keményen nyomják a kvalifikáción, és azt hiszem, a mai autójuk olyan volt, ami önbizalmat adott, és lehetővé tette számukra, hogy úgy nyomják, ahogy szeretnék.”

„Azt hiszem, ez az a fő terület, amin dolgoznunk kell, olyan autóegyensúlyt adni nekik, ami kiszámíthatóbb.”

Wolff rejtélynek nevezte az F1-es autók új generációjának ingadozó teljesítményét, és az Alfa Romeo meglepő kvalifikációs szereplését említette a rangsor drámai ingadozásának legújabb bizonyítékaként.

„Úgy gondolom, hogy ezeknek a a ground effect jellegű autóknak van egy olyan része, amely rejtélyes. Úgy tűnik, hogy a csapatok teljesítménye hol jön, hol megy” – magyarázta.

„Gratulálok az Alfának, ma ötödikek és hetedikek lettek a rajtrácson, és nem hiszem, hogy értik, honnan jött ez.”

Reklám

„Szóval a Red Bull tűnik az egyetlennek, akik tényleg megoldották és megértették, hogy mi történt, és talán most már a McLaren is. De ezt nem lehet visszafejteni.”

„Ez olyasmi, amin dolgoznod kell, hogy a megfelelő következtetésekre juss. Ez volt az autó jellemzője: a laza hátsó rész és a bizalom hiánya.”

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes képes-e megismételni a szombati teljesítményt más pályákon, Wolff így válaszolt.

„Azt hiszem, ezt jobban meg kell érteni. Ma egy autóval nagyszerű teljesítményt tudtunk kihozni, és talán a második autó is ott lett volna, de ki tudja.”

Alonso: Az új Pirelli gumik ártottak az Aston Martinnak és a Red Bullnak

Reklám

Forrás: crash.net  

Releváns cikkek