Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Webber: Több tisztelet jár a Red Bullnak
Fotó: Lucas Pripfl / Red Bull Content Pool
Formula 1

Webber: Több tisztelet jár a Red Bullnak

A korábbi F1-es pilóta, Mark Webber szerint régi csapata, a Red Bull több elismerést és tiszteletet kapna a sportban elért sikereiért, ha teljes értékű autógyár lenne.

Ellentétben nagy riválisaival a sportban, mint például a Mercedes, a Ferrari és a McLaren, a Red Bull továbbra is autógyár nélküli csapat maradt, és sokan “bulicsapatként” hivatkoznak rájuk.

Az ilyen lekicsinylő nézetek azonban nagyon ellentmondanak a sportban eltöltött idő valóságának, hiszen a Red Bull a 100. győzelmét aratta ebben a szezonban, Max Verstappen pedig jó úton halad a harmadik, egymást követő bajoki címe felé. A Red Bull az a csapat, ami a leggyorsabban szerezte meg az első győzelmét. Amihez a Williamsnek 18 év kellett, ők 4 év alatt megcsinálták.

Webber – aki 2007-től hét évig a Red Bullnál vezet, egészen a Forma-1-től való visszavonulásáig – szerint a csapat nem kapja meg a kellő tiszteletet a teljesítményéért.

“Az emberek megfeledkeznek arról, hogy a Red Bull milyen szintű foglalkoztatást hozott a sportba, és ez valóban rendkívüli.”

“Lényegében ez még mindig egy hatalmas egyénekből és emberekből álló csapat, akik nagyszerű munkát végeztek azért, hogy gyönyörű Forma-1-es autókat tervezzenek a világbajnokságra.”

“Sok szempontból dominánsnak lenni… Úgy gondolom, hogy az, hogy ezt meg tudták tenni, nagy sikertörténet. Az a puszta elkötelezettség, amit mutatnak – az alkalmazottaik, az emberek és a sport iránt – nem mondom, hogy felülmúlhatatlan, de elég erős.”

Nem elhanyagolható tényező az sem, hogy a Red Bull tartja fent az AlphaTaurit is, aminek a jövője kétséges volt Dietrich Mateschitz halála óta, de végül megerősítették, hogy nem adják el a csapatot.

Ez Nico Rosberg tanácsa Sergio Péreznek

Slide Up
x

Releváns cikkek