Quantcast
Alonso: Sose gondoltam volna, hogy Zandvoort-ban is szerzek egy dobogót
Legfrissebb híreink
Alonso: Sose gondoltam volna, hogy Zandvoort-ban is szerzek egy dobogót
Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Alonso: Sose gondoltam volna, hogy Zandvoort-ban is szerzek egy dobogót

Fernando Alonso azt mondja, fontolgatta, hogy beugrik a Holland Nagydíj utolsó újraindításakor Max Verstappen mellé, de végül nem tette.

Alonso a második helyen végzett az esős és piros zászlós zandvoorti futamon, 3,7 másodperccel lemaradva a Red Bullal versenyző hazai hős Verstappen mögött.

Amikor a futam hat körrel a vége előtt újraindult, miután az időjárás miatt hosszú időre leállt a verseny, Alonso fontolóra vette, hogy az 1-es kanyarban Verstappenre veti magát, de viccelődött, hogy jobbnak látta, mivel ezzel azt kockáztatta volna, hogy a hollandot kiüti, és nem tudja elhagyni a pályát.

„Gondoltam rá, hogy az utolsó újraindításnál megpróbálkozom egy húzással, de aztán arra gondoltam, hogy talán nem tudok kijönni a pályáról, így nyugodt maradtam a második helyen” – viccelődött Alonso, utalva a lelátókon ülő narancssárga Verstappen-szurkolók tengerére, akiknek a buliját elrontotta volna.

„A zandvoorti energia nagyon egyedi. Amikor ez a futam bekerült [a naptárba], azt gondoltam, hogy soha nem fogok megtapasztalni egy zandvoorti dobogót, mert nem voltam olyan helyzetben, hogy erre gondoljak. A mai nap nagyon különleges lesz, hogy Max-szal és Pierre-rel [Gasly, harmadik] osztozhatok a dobogón.”

Alonso és silverstone-i csapata számára ez volt a visszatérés a formába és a dobogóra a nyári leállás előtti nehezebb versenyek sorozata után.

Reklám

A viharos nyitószakasz során Alonso az ötödikről a harmadik helyre kapaszkodott fel, később pedig feljött a második helyre, miután Sergio Pérez másik Red Bullja letért az útról, közvetlenül a piros zászló előtt, a 65. körben.

A célba érkezés után Alonso még a csapatrádión is bíztatta csapatát.

„Hamarosan futamot fogunk nyerni, egyre közelebb vagyunk hozzá.”

De addig is a 42 éves spanyol elégedett volt azzal, hogy megszerezte idei hetedik dobogóját, köszönhetően egy olyan autónak, amely repült a holland dűnék között.

„Nagyon-nagyon intenzív verseny volt, a kezdet vizes körülmények között zajlott” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Reklám

„Nagyon gyorsak voltunk, és talán egy körrel később álltunk meg, de ugyanúgy, mint az élen állók. Az autó ma repült, nagyon versenyképes volt, nagyon könnyű volt vezetni. Ilyen körülmények között olyan autóra van szükséged, amiben megbízhatsz.”

„Ma nagyon bíztam az autóban, szóval élveztem.”

Amikor arról kérdezték, hogy milyen volt a hangulat, így válaszolt.

„Ez egy nagyon különleges versenypálya a sok szurkolóval és az energiával, ami itt zajlik, így mindig nagyon koncentráltnak érzed magad.”

Ha esik, ha nem, Verstappen nyer – Összefoglaló

Reklám

Releváns cikkek