Quantcast
Legfrissebb híreink
Gasly: A Williams már nem lassú autó és fájdalmas versenyezni ellene
Fotó: Alpine
Formula 1

Gasly: A Williams már nem lassú autó és fájdalmas versenyezni ellene

Pierre Gasly aggódik, hogy mennyire nehéz lesz a Williams versenyzői ellen versenyezni a mai Holland Nagydíjon.

Az Alpine pilótája a 12. helyre kvalifikálta magát a mai futamra, mindkét Williams autó mögött. Alexander Albon a negyedik, Logan Sargeant pedig a tizedik helyről rajtol majd.
A Williams egy hellyel van lemaradva az Alpine mögött a konstruktőri bajnokságban, de 46 pontra van tőlük. Gasly szerint azonban egyértelmű, hogy jelentős előrelépést tettek az FW45-össel a szezon kezdete óta.

“A Williams már nem egy lassú autó. Azt hiszem, mindannyian egyetérthetünk abban, hogy egyértelműen hatalmas lépést tettek előre.

“Rendkívül gyorsak az egyenesekben, korábban nem voltak ilyen gyorsak a kanyarokban, de ha gyorsak az egyenesekben és tisztességesek a kanyarokban, akkor a végén egy elég gyors versenyautót kapsz.”

“Versenyezni is fájdalmas velük, és holnapra kettő is előttünk lesz. Szóval ez nem fogja megkönnyíteni az életünket.”

A Williams versenyzői ígéretes tempót mutattak a pénteki száraz edzéseken, és ezt megismételték a szombati esővel tarkított kvalifikáción is.

“Azt kell mondanom, ezen a hétvégén nagyon erősek voltak. Bizonyos szempontból ez nem teljesen meglepő, mert azt hiszem, az elmúlt néhány hétvégén mindig nagyjából oda tettük őket, ahol jelenleg állnak. Tudjuk, hogy idén sokkal versenyképesebbek, de egyértelműen az, hogy mindkét autót a Q3-ba juttatták, elég lenyűgöző volt.”

Gasly az előző, spái futamon hosszasan csatázott Albonnal, végül a Williams külső íven előzte meg a Fagnes-be érve. Elmondása szerint fontos lesz a futama szempontjából, hogy ne az egyik FW45-ös mögött végezzen.

“Kicsit másképp tekintünk a Williamsre a stratégiánkban, mint a többi autóra, mert olyan előnyük van az egyenesekben, hogy nem akarsz az egyikük mögé sem szorulni, mint én Spa-ban” – mondta.

“De ez versenyzés, és ha ez megtörténik, akkor más megoldást kell találni. Ezért sikerült végül egy szép külső előzéssel előznünk Spában. De azt kell mondanom, hogy vannak más autók, amelyekkel valamivel könnyebb versenyezni, mint velük.”

Sergio Pérez, aki három hellyel Albon mögött indul majd, szintén elismerte a Williams fejlődését. “Nagyon erősek voltak. Nagyszerű hétvégét teljesített, nagyon jól vezetett. Nagyon erős egyenes beli sebességük van, szóval érdekes lesz látni, mire lesznek képesek.”

Lewis Hamiltont zavarba hozta a Mercedest kilökő Williams

Releváns cikkek