Quantcast
Rossz híreket kapott Ricciardo a műtét után
Legfrissebb híreink
Rossz híreket kapott Ricciardo a műtét után
Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Rossz híreket kapott Ricciardo a műtét után

Daniel Ricciardo az AlphaTauri versenyzője rossz híreket kapott, a műtétje után.

Az ausztrál a Holland Nagydíj 2. szabadedzésén vágta neki az autót a falnak, miközben a szintén falban tanyázó ausztrál honfitárását, a McLarenben ülő Oscar Piastrit próbálta kikerülni.
Ennek következtében eltört a bal könyöke, amit a korábbi előrejelzések szerint műteni kellett.

Reklám

Ezt követően egy közeli kórházba szállították, ahol megfelelő gipszet kapott a kezére. A műtétet és a kezelését a Moto GP-ből is ismert Xavier Mir ortopédus vállalta, aki az idei év során korábban Lance Stroll törött csontjait látta el.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner reményei szerint a 33 éves versenyző Szingapúrban térhetett volna vissza, akiről már korábban azt rebesgették, hogy az erős teljesítménye által akár az anyacsapatnál is kiköthet, Sergio Pérez helyén.

Viszont ez a versenyből való kiesés erősen megpecsételte a versenyző fejlődési lehetőségét az AlphaTaurinál, és a helyére a Red Bull tartalékversenyzője, Liam Lawson ülhetett, aki mindössze csak a 3. szabadedzésen és az időérőn próbálhatta ki az autót, ahol végül utolsóként végzett, azonban a versenyen a csapatszámára is előkelő, 13. helyen ért be a célba.

Később Ricciardo az instagramra posztolt a sikeres műtétről, ahol egy következő megjegyzéssel taglalta az eseményeket.

„Megkaptam az első fémet a kezembe, ami elég király! Nagy köszönet mindenkinek, aki támogatott és tartotta bennem a lelket. Ez nem egy visszalépés, hanem csak egy része a visszatérésemnek.”

Reklám

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Azonban ami híreket kapott Dr Mirtől, azok nem igazán bíztatóak.

„Az operáció rendben lefolyt, annak ellenére is, hogy a törés bonyolultabb volt, mint azt hittük” – mondta Peter Bayer az AlphaTauri vezérigazgatója.

„Beszéltem [Ricciardo] menedzserével, és Barcelonában fog maradni még pár napra, hogy a gyógyulását megfigyelés alatt tartsák.”

Reklám

Végül Helmut Marko a Red Bull tanácsadója is hozzászólt a témához, amikor a Sky Deutschland megkérdezte a véleményéről.

„Sajnos, ez egy bonyolult szünet, nem pedig egy [tervezett]. Hamarosan megkapjuk a megerősítést az orvostól, de a dolgok rosszul állnak a következő két futamra.”

Monza és Szingapúr után a következő verseny a Japán Nagydíj lesz szeptember végén, így jó kérdés, hogy Ricciardónak sikerül-e egyáltalán szeptember végére visszatérnie a mezőnybe.
Viszont addig nagy valószínűséggel az új-zálandi Liam Lawson fogja betölteni a hiányzó ausztrál helyét.

Gasly: Hihetetlen verseny volt

Reklám

Releváns cikkek