Quantcast
Legfrissebb híreink
Alonso: Jelenleg Hamilton gyorsabb, mint bárki más
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso: Jelenleg Hamilton gyorsabb, mint bárki más

Fernando Alonso fényes – és ritka – dicséretet intézett nagy riválisához, Lewis Hamiltonhoz, és kitart amellett, hogy bárkinél gyorsabb a Forma-1-es mezőnyben.

A hétvégi Olasz Nagydíj előtt a Mercedes megerősítette, hogy Hamilton új, kétéves szerződésben állapodott meg, amely legalább a 2025-ös szezon végéig az Ezüstnyilaknál tartja őt.
A hétszeres világbajnok új szerződése azt jelenti, hogy a negyvenes éveiben is az F1-ben versenyez majd, amit a júliusban 42. életévét betöltő Alonso is átérezhet.

Az olasz sajtónak Monzában nyilatkozva Alonso megismételte véleményét, miszerint a kor csak egy szám, miközben kijelentette, hogy hisz abban, hogy a korábbi címvédő Hamilton még mindig a legjobb formában van.

“Eddig senki sem mutatta meg nekem” – idézte Alonsót a Mundo Deportivo.

“A korral néha gondot okozhat a demotiváció, vagy azt látod, hogy már nem vagy 100%-os teljesítményen – vagy a fókuszod és a gondjaid másra irányulnak, mint az F1. Ilyesmi előfordulhat a korral és az életünk miatt.”

“De Hamilton esetében, aki továbbra is 100%-os teljesítményt nyújt, és a gondja az F1 – ahogy az én esetemben is -, ez nem probléma.”

“Ha jön valaki gyorsabb, akkor majd beszélünk, de jelenleg Hamilton gyorsabb, mint bárki más.”

Alonso az idei szezonban a megfiatalított Aston Martin egyik kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzője, és legutóbb Zandvoortban megszerezte idei hetedik dobogós helyezését.

Hamilton, aki soha nem gondolta volna, hogy 40 éves kora után is az F1-ben folytatja, azt mondta, nagyszerű volt látni, hogy Alonso elképesztő munkát végez ebben a szezonban.

“Ez csak azt mutatja, hogy a tehetséged sosem hagy el, amíg megvan benned a szenvedély és az elkötelezettség.”

Hamilton hozzátette, hogy az NFL-legenda Tom Brady az inspirációja, aki megmutatta, hogy a kor nem akadálya a sikernek.

HIVATALOS: Hamilton és Russell marad a Mercedes pilótapárosa

Releváns cikkek