Quantcast
Legfrissebb híreink
Leclerc az Olasz Nagydíjról: Ilyennek kellene lennie a versenyzésnek
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Leclerc az Olasz Nagydíjról: Ilyennek kellene lennie a versenyzésnek

Charles Leclercnek nincs problémája azzal, ahogyan Carlos Sainz védekezett az Olasz Nagydíjon a harmadik helyért vívott csatájuk során.

Miután a két Red Bull továbbjutott, Sainz és Leclerc párbajozott a dobogó utolsó helyéért.
A páros többször is összeért és összezárta egymást, majdnem összecsaptak.
Sainz végül megőrizte pozícióját, megszerezve ezzel első dobogós helyezését 2023-ban.

“Véleményem szerint a versenyzésnek mindig ilyennek kellene lennie. Ez a gokartos időkre emlékeztet, amikor mindannyian a határon voltunk. Max-szal már korábban is voltak ilyen csatáink, Checóval is voltak ilyen csatáink, Carlosszal pedig ma tényleg a határon voltunk” – kezdte Leclerc.

“Én személy szerint nagyon élveztem. Nagyon sok olyan pillanat volt, amikor igazán trükkös volt. De nem panaszkodom, ezért szeretem a versenyzést. Az adrenalin, amit az ember érez, amikor egymással küzd, nagyon szórakoztató volt.”

Ezután pedig Sainz folytatta a csatáról való érzéseit.

“Kemény verseny volt, és mindig is öröm volt Charles-szal versenyezni, amikor csak lehetőségünk volt rá. A mai nap is ilyen volt. Ő egy nagyszerű versenyző, ugyanúgy, mint Max és Checo. Jól éreztük magunkat odakint, és remélem, a rajongók is élvezték.”

“Ennél keményebbet nem is lehet, ami ma volt, őszintén szólva az egész verseny alatt hajtottam, hogy a Red Bullt magam mögött tartsam.

“Ez nyilvánvalóan arra késztetett, hogy sokat használjam a hátsó gumikat, aminek végül a hátsó gumikkal fizettem meg az árát, de mindent megtettem, hogy megvédjem [a pozíciót], és a harmadik helyen hoztam haza, de az biztos, hogy kemény verseny volt.”

Frédéric Vasseur csapatfőnök elismerte, hogy furcsa érzés volt látni, hogy a két pilótája ilyen keményen küzd.

“Az biztos, hogy egy kicsit furcsa érzés, de mint tudják, nagy rajongója vagyok annak, hogy hagyom őket versenyezni” – tette hozzá.

“Nagyszerű érzés volt. Azt mondtam nekik, hogy ne kockáztassanak. A ‘nem kockáztatni’ fogalma mindig relatív, de én nagyon értékeltem az utolsó pár kört, és remélem, hogy a szurkolók is.”

“Ahogy azt el tudjátok képzelni, a verseny után megbeszéljük a dolgot, de talán nem ma este. Holnap a gyárban lesznek.”

“Nem akarom ezt ma este megtenni, majd holnap megtesszük.”

Sainz élete 4. poleját ünnepelheti a Ferrari otthonában – Összefoglaló

Releváns cikkek