Quantcast
Legfrissebb híreink
Sainz nem számít az Olasz Nagydíj megnyerésére
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Sainz nem számít az Olasz Nagydíj megnyerésére

Carlos Sainz nem igazán számít arra, hogy 2023-ban megszakítja a Red Bull összesített győzelmi sorozatát, annak ellenére, hogy megszerezte a pole-t az Olasz Nagydíjra.

A spanyol lenyűgöző egykörös tempójával felvillanyozta a Ferrari szurkolóit Maranellóban, Monzában, de a bajnokság domináns vezetője, Max Verstappen elismerte, hogy nem igazán lepődött me”.

“Tavaly is gyorsak voltak. Emellett, ha megnézzük a hátsó szárnyukat, úgy tűnik, elég jól optimalizálták Monzára, ahol szerintem a mi szárnyunk – különösen egy körre – talán nem a legjobb optimalizáció.”

“De a versenyre jobbnak kell lennie” – tette hozzá Verstappen, aki Sainz-cal osztozik az első soron.

Sainz sajnálkozva kénytelen volt egyetérteni Verstappen értékelésével.

“Nem fogok hazudni. Abból, amit a hosszú etapokon láttam, számunkra trükkösebb a helyzet. Nem ugyanaz a kép, mint a kvalifikáción. Az a Red Bull, amint öt-hat kört megteszel vele, látni fogjuk azt a versenytempót, amit [eddig] egész évben láttunk.”

“Ha visszatekintünk az idei évre, a versenyek 100 százalékában gyorsabbak voltak – és egyértelműen gyorsabbak voltak. Nem?”

Sőt, a Red Bull-os Dr. Helmut Marko is bagatellizálta a Ferrari meglepetés-pole-jának jelentőségét.

“Az első sor rendben van. A mi erősségünk valójában a versenyzés.”

“De az itteni olaszországi hangulat szempontjából ez egy ideális eredmény. nem feltétlenül a pole pozícióra hajtottunk a beállításokkal. Ezekkel a pozíciókkal taktikailag nagyon jól állunk. A versenyre való beállítás sokkal fontosabb.”

“Idén már nyertünk nagyon rossz rajtpozíciókból, így optimistán várjuk a versenyt” – tette hozzá a 80 éves osztrák Marko.

Még azt is elmondta, hogy nem csalódott Sergio Pérez ötödik rajtpozíciója miatt.

“Három és fél tizeddel lemaradva teljesen rendben van. Senki más nem lenne ilyen közel Maxhoz.”

Az FIA felügyelők elmagyarázták, hogy miért nem büntetik a Ferrari párosát

Releváns cikkek