Quantcast
Legfrissebb híreink
Albon: Hihetetlenül boldog vagyok
Fotó: Williams Racing
Formula 1

Albon: Hihetetlenül boldog vagyok

Nem volt könnyű versenye Alex Albonnak, de elmondása szerint “hihetetlenül boldog” a verseny után.

Alex Albon volt az Olasz Nagydíj egyik meglepetése, miután maga mögött tudta tartani a McLareneket, és Lewis Hamiltont is sok ideig maga mögött tudta tartani. A thai-brit pilóta végül a 7. helyen futott be, amivel 6 pontot szerzett a Williamsnek.

A pontszerzésre és Norrissal vívott szoros csatára reflektálva így nyilatkozott Albon.

“Nagyon boldog vagyok, nehéz futam volt. Biztos vagyok benne, hogy Lando nem élvezte, de én nagyon!”

“Elég forró volt a pálya a rajtnál, és tudtuk, hogy kemény verseny lesz. A verseny kezdete előtt a rajtrácshoz vezető körökön tudtam, hogy hosszú verseny lesz. A gumikopás még a felvezető körökben is rendkívül magas volt.”

“Négy kör után egyértelmű volt, hogy nehéz lesz. Amikor a McLarenek kijöttek a bokszból a hátam mögött, azt hittem, át fognak menni rajtam, pedig Fernandót próbálták maguk mögött tartani. Nekem sikerült mindenkit magam mögött tartani.”

“Nem csinálnám meg újra ezt a versenyt, de hihetetlen boldog vagyok. Úgy gondolom, hogy az ilyen pillanatokat – amikor kétszer szerzek pontot egymás után – ki kell élveznünk.”

“Ahhoz képest, ahol év elején voltunk, ez csodálatos. Nem hiszem, hogy a következő versenyek könnyűek lesznek számunkra. Trükkösek lesznek, szóval kiélvezem az ilyeneket, aztán fel kell készülnünk Vegasra.”

Gasly: A Williams már nem lassú autó és fájdalmas versenyezni ellene

Releváns cikkek