Quantcast
George Russell azt akarja, hogy Monza módosítsa az első sikánt
Legfrissebb híreink
George Russell azt akarja, hogy Monza módosítsa az első sikánt
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

George Russell azt akarja, hogy Monza módosítsa az első sikánt

George Russell sürgette Monzát, hogy változtasson az első sikánon, hogy az F1-es pilóták ne ússzák meg a hibákat.

A Mercedes versenyzője öt másodperces időbüntetést kapott, amiért kihagyta a Rettifilo sikánt, amivel az Alpine versenyzője Esteban Ocon előtt maradt a vasárnapi Olasz Nagydíj időmérő edzésén.

A büntetés ellenére Russell az ötödik helyen végzett, egy hellyel megelőzve csapattársát, Lewis Hamiltont, akit szintén időbüntetéssel sújtottak, mert ütközést okozott a McLaren versenyzőjével, Oscar Piastrival.

„Tudtam, hogy egy maximalizált kiállásos körnek kell lennie, és közvetlenül Ocon mögött vagy mellett jöttem ki a bokszból” – magyarázta Russell.

„Tudtam, hogy ha mögé kerülök, akkor elszáll az esélyem, hogy alulmúljam az előttem haladókat. Nagyon forrón mentem be az 1-es kanyarba, tudtam, hogy van egy kis kockázat, hogy kihagyom a kanyart, és ez történt.”

„Monzában ez egy kicsit szégyen, mert ott mindig van egy kis ‘szabadulj a börtönből’ kártya a kiállással. Ez lehetőséget ad a versenyzőknek, különösen, ha harcolnak, hogy kihagyják a kanyart.”

Reklám

„Szóval azt szeretném, ha a jövőben változtatnának azon a kanyaron.”

Russell elmondta, hogy hajlandó volt megkockáztatni az esetleges büntetést, mert tudta, hogy az nem valószínű, hogy hatással lenne a versenyére.

„Tudtam, hogy az 5. hely valószínűleg a legrosszabb, amit elérhettünk volna, figyelembe véve a hatodik helyhez képest meglévő lemaradást.

„Szóval ez csak akkor veszélyeztetett volna engem, ha közvetlenül a végén jön a biztonsági autó [és a mezőny összegyűlik].”

Albon: Hihetetlenül boldog vagyok

Reklám

Releváns cikkek