Quantcast
Legfrissebb híreink
Horner: Egyszer megvernek minket
Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Horner: Egyszer megvernek minket

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nagyon örül a dominanciájuknak, de szerinte elkerülhetetlen, hogy a riválisok egyszer felzárkózzanak.

Max Verstappen rekordot döntött az Olasz Nagydíjon, miután sorozatban a 10. futamgyőzelmét szerezte meg Monzában. Sergio Pérez segítségével a szezon hatodik első-második helyezését érték el.

“Elképesztő eredmény. A Ferrari szerezte meg polet, és látszott, hogy ez mennyit jelent a rajongóiknak, Minden bizonnyal [szombaton] este ugyanabban a szállodában voltam, mint a Ferrari pilótái… Azt hiszem, hajnali 1 körül volt, hogy végre elcsendesedtek.”

“Tudtuk, hogy gyors az autónk. A Ferrarik nagyon, nagyon gyorsak voltak az egyenesekben. Max látta, hogy keményebben bánnak a hátsó gumikkal, ez a stratégiánk része volt, mert tudtuk, hogy melegebb lesz vasárnap.”

“Carlos nagyon keményen és robosztusan védekezett, amit egy Ferrariban Monzában bárki megtenne. Végül Max meg tudta előzni, és Checo is, George és Charles után.”

“Az 1-2-es eredmény azt jelentette, hogy Maxé lett a legtöbb egymást követő győzelem rekordja, 10 futamgyőzelemmel.”

Arra a kérdésre, hogy Verstappen ideges volt-e a rekord felállításának kilátásai közepette, Horner így válaszolt.

“Nem mondanám, hogy ideges volt. Inkább csak látszott rajta, hogy mennyire fókuszált, jobban az átlagosnál. Láttad rajta, hogy sokat jelent ez neki.”

Horner kifejtette, hogy Verstappen és a Red Bull célja egyszerű: versenyről-versenyre elérni a szezon utolsó futamára, és nem hagyni, hogy a színvonal lecsússzon.

“El sem tudtuk volna képzelni, hogy az eddigi 14 versenyből 14-et megnyerünk, és veretlenül hagyjuk majd el az európai szakaszát a szezonnak.”

“Nagydíjat nyerni annyire nehéz, hogy az, hogy zsinórban 14-et megnyertünk, az legutóbbi 25-ből 24-et, azt jelenti, hogy a csapat minden egyes tagja rendesen kiveszi a részét.”

“Egy nap megvernek minket. Ez elkerülhetetlen, garantált. Már csak az a kérdés, hogy mikor, és mindent meg kell tennünk, hogy a mikor a lehető legtávolabb legyen.”

Monzában sem volt ellenszer Verstappenre – Összefoglaló

Releváns cikkek