Quantcast
Verstappen-Norris páros? - "Én nyitott lennék rá."
Legfrissebb híreink
Verstappen-Norris páros? – „Én nyitott lennék rá.”
Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Verstappen-Norris páros? – „Én nyitott lennék rá.”

Lando Norris bevallotta, hogy egy napon szeretne Max Verstappen csapattársa lenni, és szeretné összehasonlítani magát a „valaha volt egyik legjobb pilótával.”

A jelenlegi állás szerint a regnáló világbajnok egy hosszútávú, 2028-ig tartó szerződéssel a Red Bull mellett kötelezte el magát, míg Norris legutóbbi McLaren szerződése 2025 végéig tart, Sergio Pérezé pedig 2024 végéig.

Arra a kérdésre, hogy mekkora esély van arra, hogy a jövőben Red Bullnál köt ki, így reagált a brit.

„Ez valami, amire egyértelműen nyitott lennék a jövőben. Azt hiszem, boldogan mondhatom, hogy Max valószínűleg az egyik legjobb pilóta az F1 történetében.”

„Soha nem versenyeztem ellene, amíg az F1-ben nem voltam, de mindig az egyel lentebbi kategóriában versenyeztem. A gokartban már elég jól ismertem. 2012-2013-ban volt az első alkalom, hogy találkozhattam vele és megismerhettem, így szemtanúja lehettem annak, amit csinál, és szerintem nem csak arról van szó, hogy jó autóban van, és képes teljesíteni.”

„Szerintem akármilyen autóban is ül, hasonló szinten tud majd teljesíteni. Lehet, hogy más eredményekkel, de hasonló szinten, és úgy gondolom, hogy ezen a ponton nagyszerű lenne egy ilyen ember mellett dolgozni. Nyitott lennék rá. A minap meghívtam a McLarenhez. Szóval, ha bármikor jönni akar, nagyon szívesen fogadom.”

Reklám

Norris észrevételeit ezt követően Christian Hornerhez is eljutottak, a Red Bull csapatfőnökét pedig megkérdezték, hogy fontolóra venné-e a 23 éves pilótát.

„Nézze, Lando egy nagyszerű pilóta, efelől nincs kétség, és láthatja, hogy a lehetőségei egyre nőnek, de ő a McLaren pilótája, tiszteletben kell tartania a megkötött megállapodásokat. De jelenleg azon kevés pilóták egyike, akik…remek munkát végeznek a sportban.”

„2024-ig biztosan van két pilótánk. 2025-től 1 hely nyitva lesz, és nincs hiány az érdeklődésre, de ez egyelőre nagyon messze van.”

Christian Horner szerint az RBPT program akár a Mercedes riválisa is lehet

Reklám

Releváns cikkek