Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Mick Schumacher már tudja, hogy melyik az a két csapat akik nem fogják őt szerződtetni
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Mick Schumacher már tudja, hogy melyik az a két csapat akik nem fogják őt szerződtetni

Mick Schumacher neve bizonyos súlyt képvisel F1-es körökben, de úgy tűnik, ez a sportág két további csapatánál semmit sem számít, ami tovább rontja az esélyeit arra, hogy 2024-ben visszatérjen a rajtrácsra.

Schumacher számára sosem lett volna könnyű dolga híres édesapja nyomdokaiba lépve, hiszen az elvárások rendkívül magasak.

A Haasnál kapott esélyt, amikor kétéves szerződést adtak neki, miután bajnoki címeket nyert az F3-ban és az F2-ben. De a fiatal német pilóta minden hibája a mikroszkóp alá került, és a Haas szempontjából túl sok volt belőlük ahhoz, hogy új szerződést adjanak Schumachernek a 2023-as szezonra.

Ez bizonyult az első igazi kudarcnak Schumacher fiatal karrierjében, mivel a Mercedesnél tartalékversenyzőként kénytelen volt a pálya széléről figyelni az eseményeket.
A 2024-es évre és az azt követő évekre pedig kevés az esély arra, hogy Schumacher újra a rajtrácsra kerüljön.

Amíg Günther Steiner marad a Haas vezetője, nehéz elképzelni, hogy Schumacher valaha is kapna még egy esélyt az amerikai székhelyű csapatnál. De nem a Haas az egyetlen csapat, ahol Schumacher valószínűleg kizárja, hogy megpróbáljon egy ülést kiharcolni.

A Red Bull főnöke, Helmut Marko az elmúlt hónapok során néhány meglepő megjegyzést tett a 24 éves versenyzőre. Sergio Pérez bizonytalan jövője több kérdést is felvetett azzal kapcsolatban, hogy a Red Bull kiket nézhetne ki a mexikói helyére.

Schumacher Red Bullhoz való átigazolása nyilvánvaló okokból hatalmas sokk lenne, de még inkább, ha figyelembe vesszük Marko nyilvánvaló megvetését a német iránt.
Ralf Schumacher a nyár elején kijelentette, hogy Pérez napjai meg vannak számlálva a Red Bullnál, Marko pedig visszavágott.

“Remélhetőleg nem úgy értette, hogy Mick Schumachernek kell majd helyettesítenie őt” – mondta Marko.

Az AlphaTauri reálisabb esélyt jelentene Schumacher számára, hiszen jelenleg mindkét ülés 2024-re szabad. Viszont Marko úgy tűnt, hogy ezt a lehetőséget is kizárta, ezzel brutálisan lekicsinyelve Schumacher vezetési képességeit.

“Nem, nem, nem! A programunk a teljesítményen alapul, nem a marketingen”.

Mivel úgy tűnik, három F1-es csapat nem pályázik Schumacherre, nehéz út áll előtte a sportba való visszatéréshez.

Az élmezőnyben versenyzők valószínűleg nem fognak Schumacherrel is kockáztatni, tekintve, hogy az első versenyhétvégéje mennyire sikertelen volt a sportban. A Williams vagy az Alfa Romeo lehet az egyetlen esélye arra, hogy jövőre az F1-ben versenyezzen, mivel Logan Sargeant és Guanyu Zhou jövője még nem megoldott.

Ha még egy évig nem kap helyet, Schumacher kétségtelenül megkérdőjelezi majd, hogy kap-e valaha is második esélyt a Forma-1-ben.

Wolff szerint csak egy lépésre van szükségük, hogy a Red Bull kihívói legyenek

Slide Up
x

Releváns cikkek