Quantcast
Pérez elfogadja Marko bocsánatkérését, viszont Hamilton elítéli a megjegyzést
Legfrissebb híreink
Pérez elfogadja Marko bocsánatkérését, viszont Hamilton elítéli a megjegyzést
Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Pérez elfogadja Marko bocsánatkérését, viszont Hamilton elítéli a megjegyzést

Sergio Pérez azt mondja, elfogadta Helmut Marko bocsánatkérését, amiért azt állította, hogy nem tud olyan jól koncentrálni, mint európai riválisai.

Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója a Red Bull Servus TV-csatornájának azt mondta, hogy Perez dél-amerikai, és a feje egyszerűen nem olyan teljesen koncentrált, mint az olyan európai pilótáké, mint Max Verstappen vagy Sebastian Vettel.

Négy nappal később Marko bocsánatot kért a „sértő megjegyzéséért”.

Pérez elmondta, hogy azóta beszélt Markóval, és elfogadta a bocsánatkérését.

„Volt egy magánbeszélgetésem vele. Bocsánatot kért, és számomra ez volt a legfontosabb. És alapvetően továbbléptünk.”

„Személyes kapcsolatom van vele, és azt hiszem, mindig lehetnek ilyen érzéseid, amikor ilyesmit látsz, és sokat segít, ha ismered az illetőt, mert tudom, hogy nem így gondolta. Elfogadtam a bocsánatkérését, mert a személyes kapcsolatomból tudom, hogy Helmut nem így értette.”

Reklám

A Red Bull versenyzője elmondta, megérti, hogy Marko megjegyzései miért váltották ki azt a kritikát, ami fogadta őket.

„Nyilvánvalóan ezek a megjegyzések, ha elszigetelten olvassa őket az ember, nagyon tiszteletlenek lehetnek. De ahogy mondtam, Helmut ismerete, ez a személyes kapcsolat számomra sokat segített abban, hogy megértsem őt.

„Mint mondtam, személyesen kért bocsánatot. Szóval ez olyan, mint minden, amikor személyes kapcsolatod van, sokkal fontosabb a személyes érzés, mint a nyilvános érzés.”

Marko híres arról, hogy soha nem kíméli a versenyzőit a visszajelzéseivel.

„Elmondja, amit gondol.  Azt hiszem, van valami, amit nagyra értékelhetünk Helmutban, hogy nagyon átlátható – a média, általában a világ és a versenyzők számára is. Ő már csak ilyen” mondta Pérez.

Reklám

Lewis Hamilton azonban, aki következetesen szót emelt a Forma-1 sokszínűségének javításáért, megdöbbent Marko megjegyzései miatt.

„Teljesen elfogadhatatlan, amit mondott. Miközben mi azt mondjuk, hogy a sportágban nincs helye semmiféle diszkriminációnak – [és] nem is lehet -, az, hogy a vezetők és az ő pozíciójában lévő emberek ilyen megjegyzéseket tesznek, nem tesz jót a jövőnknek.”

„Azt hiszem, ez csak rávilágít, először is, hogy milyen munkát kell még elvégezni. Sokan vannak a háttérben, akik valóban próbálnak küzdeni az ilyen dolgok ellen, de nehéz manőverezni, ha a csúcson olyan emberek vannak, akik ilyen gondolkodásmóddal rendelkeznek. Ez csak meggátolja a fejlődésünket.”

Hozzátette, hogy őszintén szólva nem lepődött meg Marko megjegyzései miatt, és azt mondta, hogy további lépéseket kellett volna tenni válaszul rájuk.

„Ez nem olyasmi, amiért csak úgy bocsánatot kérsz [a történtekért], és minden rendben van” – mondta Hamilton.

Reklám

„Szerintem többet kell tenni.”

Hamilton rámutatott, hogy más csapatok hasonló helyzetben elhatárolódtak a diszkriminatív megjegyzésektől.

„Legalább egy idézőjelet tesznek ki, és azt mondják, hogy nem támogatják az ilyesmi. Érdekes, hogy most nem így tettek.”

„De ez nem az én csapatom, és mi nem így mozgunk csapatként. Azt hiszem, ez csak azt mutatja, hogy mennyire fontos, hogy folytassuk azt a munkát, amit én próbálok végezni a csapattal és a sportággal. Még mindig rengeteg munkánk van a jövőre nézve, hogy ez egy befogadóbb környezet legyen.”

A Szingapúri Nagydíjon ismét eshet az eső

Reklám

Releváns cikkek