Quantcast
Legfrissebb híreink
A Szingapúri Nagydíjon ismét eshet az eső
Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

A Szingapúri Nagydíjon ismét eshet az eső

Mint mindig, a sorozat Marina Bay Street Circuit-i látogatása most is nagyon meleg és párás hétvége lesz minden érintett számára.

Esős is lehet, mivel a Szingapúri Nagydíj hétvégéjére vonatkozó hivatalos időjárás-előrejelzés szerint a három versenynap során egyre nagyobb eséllyel fog esni az eső.

A Marina Bay utcai pályán pénteken 20%-os eséllyel fog esni az eső a nappali órákban, az első edzés csak 17:30-kor kezdődik, és előtte két nevelő széria is kimegy, amelyek elsöpörhetik az állóvizet.

A Forma-1-es autók az első edzésen 32 Celsius-fokos hőmérsékleten mennek majd pályára, amely este 9 órakor 29 Celsius-fokra csökken, amikor a második edzésre kerül sor a lámpák fénye mellett.

Szombaton is hasonló a helyzet, 40% az esélye annak, hogy napközben esni fog az eső, és a Forma-1 a péntekihez hasonló időbeosztást alkalmazza a harmadik edzésen és a kvalifikáción. Az előrejelzések szerint az utolsó edzésen 30 Celsius-fok lesz, a kvalifikáción pedig 29 Celsius-fok.

Vasárnapra az eső esélye 60%-ra emelkedik, és ezek közül néhány zápor heves és viharos lehet. A kulcskérdés az, hogy ezek és az általuk okozott eső elég sokáig megmaradnak-e ahhoz, hogy befolyásolják a 20 órakor kezdődő futamot. A 30 Celsius-fokos hőmérséklet segít felszárítani a lehulló esőt.

A legutóbbi négy Szingapúri Nagydíjból kettőt, 2017-ben és tavaly, esőzéssel érintett. Az eseményt 2020-ban és 2021-ben a Covid-19 járvány miatt nem rendezték meg.

A szingapúri klíma nem csak a versenyzőknek okoz majd nehézséget az autóban, de a motorokat is megterheli, mivel nem jut elég hűvös levegő a motorokba. A körök alacsony százaléka, amelyet teljes gázzal töltöttek, azonban segít enyhíteni az alkatrészekre nehezedő terhelést.

Sainz és Gasly: Max egy különleges tehetség

 

Releváns cikkek