Quantcast
Legfrissebb híreink
Az Alfa Romeo korábban Nico Hülkenberget akarta Zhou Guanyu helyére
Fotó: Andy Hone / LAT Images / Haas F1 Team
Formula 1

Az Alfa Romeo korábban Nico Hülkenberget akarta Zhou Guanyu helyére

Az Alfa Romeo állítólag szerette volna szerződtetni Nico Hülkenberget a 2024-es F1-es szezonra, de a Haas főnöke, Günther Steiner visszautasította a megkeresést.

A Sauber által vezetett csapat szerette volna visszahozni Hülkenberget Hinwilbe, de a Haas-főnök Steiner megakadályozta a lépést – derül ki a Blick című svájci lap beszámolójából.

Roger Benoit elismert F1-es újságíró arról számolt be, hogy az Alfa Romeo az Aston Martin tartalékos és Forma-2-es bajnok Felipe Drugovich megszerzését is fontolgatta, mielőtt végül úgy döntött, hogy megtartja Zhou Guanyut, Valtteri Bottas mellett a következő szezonra.

Benoit megjegyezte, hogy az Alfa Romeónál hetekig heves viták és viták zajlottak a színfalak mögött, miközben mérlegelték a 2024-es pilótaopciókat.

A 36 éves Hülkenberg, aki már megállapodott egy új szerződésben, hogy jövőre is a Haasnál folytatja, nemrég elismerte, hogy érdeklődik az Audi jövőbeli F1-es programja iránt.

A Sauber-csapat, amelynél Hülkenberg egy évtizeddel ezelőtt versenyzett, az Audi gyári csapata lesz, amikor 2026-ban belép az F1-be.

“Ez most egyértelműen az egyik nagyon vonzó projekt” – mondta Hulkenberg az F1 hivatalos Beyond The Grid podcastjének.

“Egy új márka érkezik a Forma-1-be, nagyon izgalmas, ráadásul egy német gyártó, olyan emberek, akikkel már dolgoztam együtt, és nagyon jól teljesítettem korábban.”

“Igen, ez mind nagyon szépen és jól hangzik papíron. Nyilvánvalóan jó munkát kell végeznem, továbbra is meggyőző versenyeket kell vezetnem, hogy talán esélyem legyen ott. De ezt csak az idő fogja megmondani.”

A német idén lenyűgöző visszatérést produkált az F1-be, az eddigi 14 versenyen a csapattársát, Kevin Magnussent megelőzve.

Hamilton: Szerintem szükség lett volna a negyedik DRS-zónára szingapúrban

Releváns cikkek