Quantcast
Legfrissebb híreink
Sainz szerezte meg a pole-t a Red Bull rémálmában
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Sainz szerezte meg a pole-t a Red Bull rémálmában

1-2-t ünnepelhetnek Sainzék és a rajongók Szingapúrban. 5 év kellett hozzá, de ma egy Red Bull sem jutott be a Q3-ba az időmérőn.

Az egész szezont domináló Red Bull most, mintha megtorpant volna. A szabadedzéseken is szenvedtek,az időmérőn pedig nem jutottak be a Q3-ba sem. Verstappen azt mondta, Szingapúrban nem annyira versenyképesek, mint máshol.

A Q1-ben az első körök után George Russell állt az élre, őt követte Charles Leclerc Lando Norris és Sergio Pérez. Az első 4 helyezett között mindössze 85 ezredmásodperc volt. Verstappen az első körével csak a 8. lett, de a következő próbálkozása már az első helyre repítette őt, majd Sainz vette át a vezetést.

A Q1 utolsó pillanatában Lance Stroll okozott balesetet. Miután a 3. szektorban sokszor megcsúszott, az utolsó kanyarban megpörgött, becsapódott a Tecpro falba, majd visszacsúszott a pályára. Stroll épségben kiszállt az autóból és a Q1-ből is, a szerelőkre pedig hosszú túlórák várnak. Rajta kívül Valtteri Bottas, Oscar Piastri, Logan Sargeant és Zhou Guanyu esett ki.

A második szakasz kezdése viszonylag sokat csúszott Stroll balesete utáni károk helyrehozása miatt, de 53 perccel a Q1 rajtja után újra pályára gördülhettek az autók.

A Q2 legnagyobb meglepetése a Red Bull gyengélkedése volt. Mindkét pilóta hibázott az utolsó körükön, így Max Verstappen a tizedik, Sergio Pérez pedig a tizenharmadik helyről indulhat vasárnap. Verstappent az újonc Liam Lawson ütötte ki a Q2-ből, és ezzel bejutott a Q3-ba.

Liam Lawson, AlphaTauri
Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

A Q3-ban az első kört szinte mindenki használt gumikon biztosította be, ezért az igazán nagy izgalmat most is a második körök nyújtották. Sainz szinte rögtön az élre állt, és sem Norris, sem Leclerc, de még a Mercedesek sem tudták megelőzni a spanyolt. Végül Sainz mindössze 79 ezredmásodperccel szerezte meg a polet csapattársa, Charles Leclerc előtt.

Verstappen: Nem vagyunk annyira versenyképesek, mint más pályákon

Releváns cikkek